{ads}

HIDE

Viimased

latest

Erinevad värvitüübid : punane

      PUNANE Punasel on üldiselt kiire eluviisiga inimene, ta on harjunud võta vastu otsuseid nii enda, kui teiste ees...


 

 

 

PUNANE

Punasel on üldiselt kiire eluviisiga inimene, ta on harjunud võta vastu otsuseid nii enda, kui teiste eest ja teeb kõik, et oma eesmärke ja plaane ellu viia. Ta asub kohe asja juurde ja tahab konkreetsust. Ta eelistab tegutseda ehkki mõnikord ei ole see kõige parem otsus. Talle ei meeldi niisama istuda. 

Talle meeldivad üle kõige väljakutsed, mis teda motiveerivad ja aitavad tal oma plaane ellu viia. 

Punane on otsekohene ja autoritaarne. Ta avaldab hea meelega oma arvamust ja surub seda sageli teistele isegi peale. 

Üldiselt suudab ta ennast kontrollida igas olukorras aga ta on valmis ka iga hetk plahvatama. 

 

 

Punane on sündinud juhtima, ta on see, kes viib ka teisi võiduni. Talle meeldib probleeme lahendada, ta ei põgene kohustuste eest ja oskab lahendada ka kõige keerukamaid probleeme. 

Ta on alati esirinnas ega karda konflikte, vastupidi, see võimaldab tal oma autoriteeti kehtestada iseenda ja teiste silmis. 

Punane on võimeline tööd tegema ja oma eesmärke ellu viima ka stressirohketes olukordades ja suure pinge all. Tal on suured eesmärgid, mitte miski pole liiga suur ega võimatu tema jaoks. Muutused meeldivad talle. Ta tahab tulemusi näha ja keskendub sellepärast oma tööle ihu ja hingega.

Punasest jääb tihti mulje, et teiste arvamusest ta suurt ei hooli. Võib-olla on see kõigest väline kest? Kuidas ka ei ole, seda ei maksa talle pahaks panna. Talle meeldib teadmine, et tema üksi teab, kuidas sind päästa ja ta teeb kõik selleks, et sind aidata. 

Ta ei ole väga pedagoogiline ja oma ütlemistes võib ta olla üsna järsk. Aga ta on alati sinu kõrval ega jäta sind hätta. Ta on hindamatu liitlane. 

 

 

Ta võib mõjuda üsna aukartustäratavalt. Võib tunduda südametu, tundetu, kannatamatu, sallimatu ja mõnikord eemalolevana. Tegelikult on ta aga hea südamega inimene, kelle peale võib alati kindel olla. 

Talle meeldib juhtida, talle meeldib tegevuses olla, talle meeldivad väljakutsed ja võit. 

Kui sa peaksid võrdlema punast mõne autoga, siis see oleks kahtlemata FERRARI : võimas ja kiire! 


Kuidas punasega suhelda? 

Lobisemise eest meil palka ei maksta. Keerutama ei maksa temaga hakata. Ära raiska tema aega, sest aeg on raha. Asu kohe asja kallale. 

Ta tahab näha üldist pilti, seega räägi talle kohe nii probleemist, kui võimalikest lahendustest ja ära hakka pisiasjade peale aega raiskama. Räägi nii lühidalt kui võimalik. Räägi talle tulemustest ja eesmärkidest samas lauses.

 

 

Lõputud selgitused ja vabandused mõjuvad talle ärritavalt. Tal tekib tunne, et ta raiskab sinuga oma aega ja võib üldse kannapealt ringi keerata ning minema kõndida või siis su sõnadevoolu katkestada ootamatult teemat muutes.

Punasele meeldib ise otsustada. Lase tal seda teha, kui sa tahad, võid sa pakkuda ainult alternatiive. 

Käe surumine tervistuseks peab olema kiire ja jõuline, vaata talle otse silma. Ka hääletoon peab olema tugev ning energiline. Igav ja üksluine jutt ajab ta haigutama. 

Temaga suheldes katsu võtta sama palju ruumi, kui tema ise. 

Kiida teda, meelita ning ole võimalikult otsekohene. Üksluisus ja rutiin tekitavad temas stressi. 



Kommentaare ei ole