{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas negatiivne energia sinu elu puudutab ja kuidas sellest vabaneda

Foto : unsplash / Zach Quinta   Lühidalt toimib see nii, et ...

Foto : unsplash / Zach Quinta

 

Lühidalt toimib see nii, et positiivsed inimesed tõmbavad ligi teisi omasuguseid ehk siis positiivseid inimesi, samal ajal, kui negatiivseid inimesi tõmbab ligi negatiivne energia.

Mis puutub negatiivsusesse, siis on meil sageli kalduvus võtta seda, kui midagi, mis puudutab teisi inimesi. Loomulikult oleme me ka ise mõnikord halvad oma sõnadega, eriti juhul, kui me ütleme asju, mida me ei mõtle päriselt või vähemalt võiksime me olla ettevaatlikumad. Tegelikult aga on nii, et negatiivsus võib kergesti juurduda ka meisse endisse ilma, et me seda märkaksime. 

Sest negatiivsus varjab end teinekord selle taha, mida me kutsume reaalsuseks. Lihtne on leida endale õigustust öeldes, et me oleme kõigest realistid, kahe jalaga maa peal.

Sellest võiks nüüd järeldada nagu positiivsed inimesed ei olekski realistid või vähemalt on nad naiivsed, ei taha reaalsusega tõtt vaadata, võtavad elu liiga kergelt, on pealiskaudsed jne. Aga kas päriselt ikka on need inimesed õnnelikud lollid või on sellel mingi seos nende positiivse hoiakuga?

 

 

 

Ja mõtle nüüd selle üle: mis ajast tähendab silmade lahti hoidmine ja reaalsuses elamine seda, et kõik läheb nagunii halvasti ja sa peadki elama edaspidi kogu oma elu selle teadmisega? Kas see ongi sinu tõde, millesse sa usud? 

Kui sa vaatad maailma läbi oma realistliku pilgu, siis ei saa sa midagi teha, kui see tekitab sinus halbu tundeid, kui sinu arusaam reaalsusest on negatiivne. Kui sinu versioon reaalsusest on negatiivne, siis oled sa programmeeritud juba uskuma seda, et kõik, mis võib halvasti minna, lõppeb halvasti ja kõik, mis võib hästi minna, läheb nii või naa halvasti. 

Alateadvuslikult kannad sa enda sees veendumusi ja uskumusi, mille tõttu sa oledki negatiivne inimene ilma, et sul endal sellest aimugi oleks.

Seega, kui kõik see negatiivsus on sinu sees olemas ja sa ise seda ei märka, siis kuidas sa saadki ise aru saada, et sa elad oma negatiivsuse pilve sees, mis sind lahti ei lase ja mis toob su ellu halbu ja negatiivseid inimesi, probleeme ja halbu tundeid? Ja kuidas sa võid ette teada, et sa ei jää kogu eluks sellesse nõiaringi ja oma negatiivsuse lõksu kinni? 

 

Foto : unsplash / Callie Morgan

 

Kui sa tahad teada, kui negatiivne inimene sa oled, siis vasta järgmistele küsimustele.

Kas sa hädaldad oma elu üle? Kas ainult mõnikord või kogu aeg? 

Kas sa räägid rohkem sellest, mis on maailmas valesti või sellest, mis läheb hästi? 

See hõlmab enda alla ka selliseid sõnade ning väljendite kasutamist nagu 'kohutav', 'hirmus' ja, et valitsus ei tee midagi, majandus on halval järjel, teised inimesed rumalad ja ei tea midagi jne.

Kui tihti sa kritiseerid? 

Kas kogu aeg ja kõiki või ainult teatud inimesi? 

Kas sa vaatad televiisorist halbu uudiseid ja saateid, mis räägivad katastroofidest? 

Kas sa usud, et sa ei saa midagi ise oma elus muuta? 

Kas sa pead end elu ohvriks? 

Kui tihti sa räägid neist, kes sind aitavad? 

Kui tänulik sa oled selle üle, mis sul juba olemas on või kui tänulik sa oleksid siis, kui asjad hakkaksid paremini minema? 

  

Kui sa ei oska olla tänulik siis, kui asjad lähevad hästi, siis oled sa negatiivne. Sest tänulikkus on positiivne mõiste. Kui sa oled tänulik selle pärast, mis sul juba on (ka siis, kui kõik ei lähe nii nagu sa oleksid soovinud) hakkad sa tõmbama positiivset energiat enda ellu. Veendumusega, et asjad juhtuvad ise ja on nii nagu nad on ilma, et sa ise saaksid midagi muuta, paneb sind ennast tundma, kui inimest, kellele liiga tehakse. Ja kuna see sobib sulle väga hästi, siis võtadki sa selle hoiaku omaks ja hakkad ennast näitama negatiivsena, sest nii on ju palju lihtsam. 

 

 

Mõtle aga nüüd sellele, keda ja mida sa saaksid süüdistada siis, kui tõesti su elus hakkavad aset leidma väga head asjad? 

Või leiaksid sa siis, et sa oled selle kõik ära teeninud, et sa oled rasket tööd teinud jne. Ja süüdistaksid oma läbikukkumistes ikkagi väliseid sündmusi ja teisi inimesi.

Kuidas siis ikkagi jääb, kas tõesti heade asjade puhul on tegemist sinu töö ja pingutuste tulemusega aga kui asjad lähevad halvasti, siis ei ole see üldse sinu süü pärast? 

Mitte kellelegi ei meeldi seda kuulata. 

Selle jaoks on vaja julgust, et seda endale tunnistada ja mõista, et sina ise lood oma elu siin maa peal. 

Kui sa vastasid jah vähemalt ühele küsimusele, siis on sinus teatud määral negatiivsust.

Selle jaoks, et sellest vabaneda, pead sa võtma positiivsema hoiaku. Ja mõtle sellele huvitavale asjaolule: oled sa märganud, et positiivsema eluvaatega inimesed saavad tihti elus kõike, mida nad tahavad ja isegi, kui asjad ei lähe nende ootuste kohaselt, siis oskavad nad sellest hoolimata elu nautida! Samal ajal, kui negatiivsed inimesed hädaldavad ja kaebavad oma õnnetuste ja isegi heade asjade üle oma elus.

 

Selleks, et vabaneda sellest negatiivsusest, proovi teha nii:

1. Võta end käsile

Nii kaua, kui sa usud, et kõik on teiste süü, kannatad sa elus edasi. Niipea, kui sa mõistad, et kõik saab sinust endast alguse, võid sa elada rahus ja õnnes - Dalai Lama

2. Asenda negatiivsed mõtted positiivsetega

Selle jaoks pead sa tõesti end harjutama teistmoodi mõtlema, tegema seda iga päev ja võtma vastu otsuse, et nüüd ja edaspidi hakkad sa nägema elu läbi positiivse valguse ja uskuma, et kõik võib ka hästi minna nii sinul, kui teistel. Niipea, kui sa märkad, et hakkad jälle negatiivseid mõtteid heietama, pead sa kohe mõtlema millelegi muule ja paremale. 

3. Selle jaoks, et tuua oma ellu rohkem armastust ja valgust, kujuta oma elu ette positiivsena, selle asemel, et jääda negatiivsuse lõksu

Saa oma minevikust üle, mõtle oma südamega ja ära vaata 'reaalsust' enda ümber. Loo oma uus reaalsus enda peas, mis hakkab varem või hiljem kajastuma sinu elus. Mitte keegi ei taha negatiivsust enda ellu, paljud inimesed aga elavad sellega. Me teeme seda alateadvuslikult, arvates, et see on minevikuga meile kaasa antud ja vältimatu.

 

Foto : unsplash / Artem Beliaikin

 

Kui sa oled sellest üle saanud ja mõistnud, et tulevik ning sinu saatus ei ole kivisse raiutud ja et sa võid ise oma elu kontrollida palju rohkem, kui sa seda arvad, siis hakkad sa oma elu alateadvuslikult suunama palju õnnelikematele radadele. 

Ja sinu positiivne energia hakkab vältimatult tõmbama ligi seda, mis on sinu jaoks hea: inimesi, olukordi, asju... kõike! 

Ja sa märkad ühel hetkel, et sa oled leidnud tagasi hingerahu ning oled õnnelik. 

Miks mitte valida positiivset energiat? 

Loo kord oma elus ja muuda seda, mida sa saad muuta ning juba varsti näed sa positiivseid muutusi oma elus.

Ning saad endale sellise elu, mis pakub sulle rahulolu ja õnne.


 

Kommentaare ei ole