{ads}

HIDE

Viimased

latest

Aitab küll halbadest mõtetest - vaata, kuidas neist lahti saada ja mida sellised mõtted sinuga teevad

    Foto : unsplash / Kev Costello Kas sul ka tulevad aeg-aj...

 

 

Foto : unsplash / Kev Costello

Kas sul ka tulevad aeg-ajalt mustad mõtted pähe? Ja ei jäta sind enam rahule. Ja sa muudkui ketrad seda situatsiooni oma peas lakkamata. 

Sellised mõtted rikuvad elu, sest sa ei saa neist mitte kuidagi lahti ja olgem ausad, see on üsna kurnav. Nii emotsionaalselt, kui füüsiliselt. Ja see ei lase sul elada rahulikult. 

Paljude selliste mõtete põhjustajaks on madal enesehinnang, kahtlemine oma võimetes, hirm tuleviku ees ja liiga suured ootused ning nõudlikkus iseenda ning teiste vastu. 

Need mõtted on nagu parasiidid. Aga ka nendega on võimalik õppida elama. Näiteks võid sa neid juhtida nii, et sa saaksid ise paremini elada käesolevas hetkes. Näiteks, kui sa millegi pärast muretsed, ära mõtle kõige hirmsamatele asjadele, mis võivad juhtuda. Vaheta see mõte millegi positiivsema vastu ja mõtle, mis oleks, kui sa saad väga hea uudise hoopis. 

 

 

Millised tunded sind valdavad, kui sa mõtled oma musti mõtteid? Kas sa tunned kõige rohkem kurbust, pettumust, viha või kartust? Seejärel katsu selgeks teha, kas sa saad seda tunnet kontrollida või väljub see sinu kontrolli alt täiesti. Ning püüa leida lahendus, mis sind aitaks vabaneda sellest tundest, kõige parem on mõtelda kohe millelegi paremale. Sest halbade mõtete mõtlemine ei ole hea tervisele.

 

Sellised mõtted tekitavad söömishäireid

Sest meil on kalduvus otsida toidust lohutust, kui me tunneme end halvasti. 

 

See tõstab stressi

Halvad mõtted tõstavad nii füsioloogilist, kui psühholoogilist stressitaset.

 

 

 

 

See muudab sind depressiivseks

Liigne mõtlemine tõstab depressiooni riski.  

 

Halvad mõtted muudavad perspektiive

Kui sul on kalduvus liiga palju mõtelda selliseid mõtteid, mis on halvad ja teevad sulle haiget, siis muutub su arusaam ja taju asjadest ning sa hakkad nägema kõike negatiivses valguses.

 

Halvad mõtted ei lase sul leida oma probleemidele lahendust

Kui sa ikka ja jälle ketrad oma peas samu mõtteid, mis puudutavad samu probleeme, siis ei saa sa samal ajal leida lahendusi oma probleemidele. Mida rohkem sa keskendud oma probleemidele, seda segasemad on su ideed ja seda rohkem satub sinu aju paanikasse. 

 

Mustad mõtted võivad panna alkoholi tarbima

Paljud inimesed joovad alkoholi, kui nad tunnevad kurbust ja masendust.




Kommentaare ei ole