{ads}

HIDE

Viimased

latest

40 on uus 30! Kas olete nõus?

foto : unsplash / Debbie Ducic      Elu on viimase saja aas...

foto : unsplash / Debbie Ducic

 

 

 Elu on viimase saja aasta jooksul palju muutunud. Enam ei abielluta 17-, 18- või 20-aastaselt ja selle tõttu nihkub ka lapse saamine edasi. Oodatakse, kuni paberid taskus ning kindel töökoht olemas. Kui vanasti tegid 30ndates eluaastates inimesed juba suurt karjääri, siis nüüd lõppeb selles vanuses alles vanemate käest raha laenamine. Ja seega on selles vanuses kõige õigem hetk hakata mõtlema kinnisvara soetamise peale.

40ndad eluaastad on head sellepärast, et need mured, mis sul 30ndates eluaastates olid (kodu leidmine, töökoha leidmine, lastesaamine ning töö ja laste vahelt jooksmine) on nüüd möödas ning 50ndate eluaastate probleemid pole veel alanud. Kui vanasti algas keskkeakriis 40ndates eluaastates, siis nüüd kipuvad 50-aastased keskeakriisist rääkima. 40ndates aastates kaob lõpuks laste kasvatamisega kaasnev pinge, tööalaseid probleeme tekib vähem, selles vanuses inimene on palju näinud ja palju teinud ning on selle tõttu enesekindlam. See on hea hetk, et elada rohkem iseendale. 

 

 

Ka lastesaamisega ei kiirustada tänapäeval enam nii nagu vanasti. Keegi ei vaata imeliku pilguga, kui esimene laps sünnib siis, kui vanust on juba 30 või üle selle. Üha rohkem on neid naisi, kes on otsustanud sünnitada alles peale 40ndaid eluaastaid. Loomulikult on meditsiini areng siin palju kaasa aidanud. 

40ndates naine on palju enesekindlam ja teab, mida ta tahab. Selles vanuses naisi ei vaata mehed enam nii läbitungiva pilguga ja see võib olla üsna meeldiv, kui naist ei võeta enam lihtsalt, kui seksuaalobjekti. 

Alles paarkümmend aastat tagasi peeti 40ndatesse eluaastatesse jõudmist vanaduse alguseks, mil oodati rahulikult vanavanemaks saamist. Tänapäeva 40-aastane naine on veel ilus ja noor ning kõigele lisaks vabanenud kõikidest oma kompleksidest. Kogu elu kuulub talle. Sest ta on lõpuks ometi aru saanud, kuidas need süsteemid meie ümber toimivad, kuidas peab elama ja lõppude lõpuks on ta alles poolel teel.

Kommentaare ei ole