{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kui töökaaslane eelistab selle asemel, et sinuga suhelda, kasutada oma telefoni ja lugeda uudiseid

  foto : unsplash / Jonas Leupe Ikka juhtub, et tööle minnes...

 

foto : unsplash / Jonas Leupe

Ikka juhtub, et tööle minnes või töölt tulles või siis liftis näiteks koosolekule minnes, saad sa mõne oma töökaaslasega kokku aga tunned korraga end üleliigsena, sest selle asemel, et sinuga suhelda, ei näita kolleeg sinu vastu mingit huvi välja ja eelistab selle asemel oma telefoni kasutada. Sellist käitumishoiakut ei tule ette ainult tööalaste suhete valdkonnas, vaid ka sõprade ning lähedaste vahel. 

See nähtus on aga üsna laialt levinud viimasel ajal ettevõtetes, sest see aitab luua ebavõrdsusega seotud probleeme töökaaslaste vahel, võimaldades osadel töötajatel näidata end teiste suhtes üleolevamatena. Selline teiste inimeste eiramine ja snoobitsemine, neile välja näitamine, mis ta neist arvab ja et ta parem kasutab oma telefoni, kui suhtleb selle inimesega, on selge sõnum, mida ei saa teisiti tõlgendada: "ma ei viitsi ega taha sinuga rääkida.". Tegemist on elementaarse viisakuse puudumisega. See rikub täiesti ära omavahelise hea suhte. Ja teeb suurt kahju meeskonnatööle. 

 

 

Kõige tähtsam motivatsioonitegur töö juures on lahkus, austus, inimlik hoolivus ja tähelepanu. Tänapäeva nutiajastul aga võib telefoni kasutamine valel hetkel põhjustada suurt pahandust ja arusaamatusi meeskonnatöös. Kolleegi tahtlik ignoreerimine on aga märk lugupidamatusest, tegemist on väga ebaviisaka käitumisega, mis rikub kolleegide omavahelisi suhteid. 

Mida siis ette võtta sellisel juhul? Mingit imevahendit selleks olemas ei ole aga ülemus võib paika panna eeskirjad ja reeglid, mis keelavad telefoni kasutamist näiteks koosoleku ajal ning mis aitaksid töötajatel omavahelisi suhteid parandada (ühised kohvipausid ja istumised), kus telefonide kasutamine on keelatud.

Kommentaare ei ole