{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas käituda inimesega, kellel on liiga kitsas silmaring?

  Tõenäoliselt oled sa juba kohanud inimesi, kellel on kitsas silmaring. Väga raske on sellise inimesega normaalselt suhelda, sest ta ...

 



Tõenäoliselt oled sa juba kohanud inimesi, kellel on kitsas silmaring. Väga raske on sellise inimesega normaalselt suhelda, sest ta hoiab vankumatult oma ideoloogiatest ja arvamustest kinni. Ta on selline inimene, kes suudab teise endast välja viia ja tema pärast tunned sa end hiljem terve päev halvasti. Temaga vaielda pole mõtet, see on ainult oma närvide kulutamine. Sest sellise silmaringiga inimene näeb ainult seda, mida ta tahab näha. Kõige sagedamini näeb ta elus ainult kõike seda, mis halvasti on. Ta veedab oma aega kõige üle nurisedes ja teisi kritiseerides. Ja ega ta ei tahagi oma vaatenurka muuta, sest see on saanud osaks tema elust. Tema usub, et ainult tema arvamus on õige, ta ei eksi mitte kunagi ja paneb sind lisaks kõigele end halvasti tundma. Ja kõige tipuks on sellisest inimesest raske lahti saada, sest ta vajab teisi selleks, et oma emotsioone teiste peal välja elada.



Siin on viis nõuannet, kuidas sellise inimesega hakkama saada:

1. Rahu, ainult rahu

Jää rahulikuks. Ära unusta - targem annab järele. Sinu rahu võib ta segadusse ajada. Sest tema eesmärk on sind endast välja ajada. Et mitte tema mänguga kaasa minna ja säilitada külma närvi, tuleb lasta tal oma mullis edasi olla. Katsu jääda rahulikuks ja säilita eneseväärikus. Sa ei pea talle vastama! Ärritudes lisad sa ainult õli tulle. Naerata ja anna teada, et sa oled nõus nende väitega. Ja kõik. Sa ei pea midagi rohkem seletama. Sellest piisab. Küll tuleb õige aeg ja koht selleks, et talle teada anda sellest, mida sa päriselt arvad.


2. Pane end tema kohale

Mõtle sellele, et isegi, kui tal pole õigus, on ta sellegipoolest veendunud selles, et tal on õigus. Mõtle siis sellele, et ilmselt on tal tõsised õigustused, mille pärast ta leiab, et sina eksid. Ära ründa teda katsudes end õigustada ja oma vaatenurka talle selgeks teha. Parim viis on panna end tema asemele ja katsuda mõista, mis paneb teda nii arvama ja käituma. Sest niimoodi järele mõteldes asjade üle võid sa leida parema plaani, kuidas panna teda meelt muutma.

3. Ära võta kunagi isiklikult seda, mida ta teeb või ütleb

Sageli kõige suurem viga, mida me teeme selliste inimestega suheldes ongi see, et me võtame kõike liiga isiklikult. Ära unusta aga seda, et temasuguse inimese jaoks ei ole vahet sinul ja teistel, sest te eksite kõik. Sellepärast sa pead sisse seadma emotsionaalse vahemaa sellises olukorras. Sa ei saa mitte iialgi muuta kellegi arvamust, kes on veendunud oma ideoloogiates. Ta lihtsalt ei ole teadlik ega mõista oma emotsionaalset tasakaalutust, sellepärast on parem säästa oma emotsioone.



4. Jää iseendaks

Võib juhtuda, et sa pead sageli koos olema sellise inimesega. Sellisel juhul lihtsalt ei ole alati võimalik tema eest põgeneda. Ära ainult unusta, kes sa oled ja kes sa olid enne, kui see inimene su ellu tuli. Jää kindlaks iseendale, oma uskumustele ja oma ideedele.

5. Hoia distantsi

Sa ei saa koguaeg katsuda mõista kedagi, kellel on raske iseloom. Ühel hetkel tuleb lihtsalt õppida distantsi hoidma ja minna ära. Sa ei pea kellelegi midagi tõestama ja sa ei ole kohustatud pidama mõttetuid debatte maha. Su aeg ja energia on väärtuslikud. Ära raiska neid tühjade asjade peale.  




Kommentaare ei ole