{ads}

HIDE

Viimased

latest

6 harjutust, mis aitavad puusa-, põlve- ja jalavalu leevendada

Kui sind vaevab valu puusa- , põlve- või jalgade piirkonnas, siis proovi seda lihtsat teraapise toimega harjutust. ...



Kui sind vaevab valu puusa- , põlve- või jalgade piirkonnas, siis proovi seda lihtsat teraapise toimega harjutust.

Põlvevalude all võivad kannatada nii treenitud, kui treenimata inimesed. Põlveliigese trauma tekib üsna kergesti, sellega kaasneb ka valu käimisel. Kõige sagedamini tekib põlvevalu just vanematel inimestel. Samuti soodustab põlvevalu teket liigne kehakaal ja spordiga tegelemine. Põlvevalu tekitab käimisel valu ning muudab raskeks trepil liikumise. Põlvevalu põhjused on erinevad: tendiniit (kõõlusepõletik), bursiit (limapaunapõletik ehk liigne vedelik liigesekottides) või trauma (venituse, nihetuse ja rebendi tagajärjel).




Puusavalu võivad põhjustada erinevad haigused, samuti võib valu põhjuseks olla liigesehaigus, ülekoormus, trauma või närvivalu. Puusavalu võib olla üsna koormav ja tabada kõiki. Samuti mõjub ta halvavalt elukvaliteedile ja töövõimele.

Jalavalu tekib samuti trauma tagajärjel, kui vigastada on saanud luud, liigesed või lihased. Kui laps kaebab jalavalu üle, siis on see enamasti seotud luude kasvamisega. Jalavalu põhjustajateks võivad olla reumaatilised haigused, veresoonte ahenemine, muutused lülisambas, põletik.


Harjutused, mis aitavad leevendada ja ära võtta jala, puusa ja põlve piirkonnas esinevat valu


1. Rulli tennisepalli jalatalla all


Istu mugavalt ja rulli jalatalla all tennisepalli. Kui sul tennisepalli ei ole, kasuta mõnda purki või pudelit. Et harjutus veelgi tõhusam oleks, pane purk või pudel eelnevalt sügavkülma, külma esemega masseerimine parandab verevarustust, aitab lihaspinge korral ja leevendab valu. Tennisepalli aga rulli eestpoolt tahapoole.



2. Treeni varbaid


Ära unusta panna tööle varbaid harjutamise tegemise juures, sest varbad toetavad põlvi ja jalgu üldiselt, andes tasakaalu. Varvaste treenimiseks katsu varvaste abil esemeid haarata, kasutades neid nagu oleks tegemist sõrmedega. Ürita näiteks maast üles võtta rätikut, riideesemeid, pliiatsit või muid esemeid.

Seejärel katsu asju tõsta nii kaugele, kui suudad kasutades oma varvaste jõudu, see tugevdab hästi jalgade lihaseid ja parandab tasakaalu.





3. Labajalgade harjutused



Pahkluu piirkonna tugevamaks muutine aitab põlve ja puusa piirkonna valu vastu. Parim harjutus on sooritada ringjaid liigutusi. Püsti seistes tõsta üks jalg maast lahti ja siruta varbad välja. Seejärel soorita aeglase liigutusega kaarjaid ringe. Tee mõlema jalaga 10 - 20 ringi nii kellaosuti suunas, kui vastupidi.

4. Varvastel kõndimine



Varvastel kõndimine või tantsimine tugevdab säärelihaseid ja samuti varbaid. Tegemist on väga lihtsa harjutusega. Katsu käia või tantsida varvastel iga päev veerand tundi selleks, et harjutusest tõelist kasu saada.


5.  Jalapainutused taha



See harjutus aitab tugevdada põlvelihaseid ning on hea ka pahkluudele. Seisa tooli taga ja painuta ühte jalga tahapoole, siis vaheta jalga ja painuta teist.


Need harjutused panevad tööle jalalihased, mis toetavad puusa- ja põlvelihaseid. Igapäevane harjutamine parandab verevarustust ja samuti muudab lihased elastsemaks ja tugevamaks, seega vastupidavamaks pingele.


6. Masseeri jalalaba



Masserimine paneb verevarustuse hästi tööle, lõdvestab ja võtab valu ära.







Kommentaare ei ole