{ads}

HIDE

Viimased

latest

5 toataime, mis tõmbavad niiskust endasse

Vanemate majade kõige suurem probleem on sageli seotud niiskusega. Ja loomulikult ei ole see mitte ainult vanemate, vaid ka uuemate majade...

Vanemate majade kõige suurem probleem on sageli seotud niiskusega. Ja loomulikult ei ole see mitte ainult vanemate, vaid ka uuemate majade probleemiks. Niiskuse majja jõudmisel on palju erinevaid põhjuseid. Kui niiskustase on suur juba pikemat aega, hakkab tekkima hallitus, tuues kaasa samuti muid probleeme, mis võivad omakorda tervisele ohtlikuks olla. Kõige olulisem sellisel puhul on üle vaadata ventilatsioon ja kasutada vahendeid, mis võimaldavad niiskusest lahti saada. Nende seas on 5 toataime, mis suudavad niiskust endasse tõmmata väga edukalt.

Tillandsia ehk õhulill


See on üks taimedest, mis aitab sul liigsest niiskusest lahti saada. Lisaks sellele on tegemist kauni taimega, mis nõuab väga vähe hoolitsust. Tillandsia on õhulill, mis mulla asemel vajab kasvamiseks õhku. Õhu kaudu saab taim kasvamiseks kõik vajalikud toitained, samuti ka vee (taime peab isegi pritsima veega aeg-ajalt).


Tõlvlehik

Taim on pärit Lõuna-Ameerikast ja armastab palju soojust ja niiskust. Tõmbab endasse väga hästi niiskust, selle pärast peaks aeg-ajalt pritsimaka veega lehti. Väga kaunis lill elutoas aga sobib hästi ka teistesse ruumidesse. Lisaks sellele on tõlvlehvik hea õhupuhastaja. Selleks, et mürke õhust eemaldada, vajab ta ainult rohket kastmist.

Harilik luuderohi


See on lopsaka lehestikuga taim, mis puhastab väga hästi õhku mitmetest erinevates mürkidest ning tõmbab samuti edukalt niiskust endasse. Tegemist on taimega, mis kasvab ruttu, selle pärast peaks teda sageli tagasi lõikama.


Bostoni sõnajalg

Spetsialistide arvates on Bostoni sõnajalg kõige parem taim, mis aitab võidelda hallituse vastu ja puhastada õhku toksilistest ainetest. Lisaks sellele on tegemist väga ilusa taimega, mis sobib ideaalselt elutuppa või ka vannituppa.

Vitsplam ehk Rhapis excelsa


Ideaalne potitaim, dekoratiivse välimusega ja hea õhupuhastaja kodus. Troopilise päritoluga taim, tõmbab endasse väga edukalt kodus olevat niiskust. 


Kommentaare ei ole