{ads}

HIDE

Viimased

latest

See, kes sinu tunnetega mängib, ei armasta sind

Sageli on armastus ja kallim sinu elus motiveerivaks jõuks, mis aitab sul end paremini tunda ja oma eesmärke ellu viia. Võib juh...

Sageli on armastus ja kallim sinu elus motiveerivaks jõuks, mis aitab sul end paremini tunda ja oma eesmärke ellu viia. Võib juhtuda aga, et elu viib sind kokku inimesega, kellel ei ole nii kerge iseloom. Kelle tuju vahetub tihti ja põhjuseta, kes sinu tunnetest ei hooli ja nendega mängib. Kui su kaaslane tekitab sinus pidevalt süütunnet ja ründab sinu isiksust, siis ei ole ta sind kunagi tõeliselt armastanud.
 


 
 
Kui sa satud emotsionaalselt tasakaalutu iseloomuga inimese otsa, kes kunagi millegagi ei tundu rahul olevat, kui sa oled üritanud teda mõista ja kõik su pingutused lihtsalt luhtuvad, siis tõenäoliselt poleks teie lugu pidanud kunagi algamagi. 

Ei ole üldse lihtne teha selgeks seda, kas inimene on halb, mürgine, nartsissistlik. Sest sellised inimesed võivad endast teistele jätta vägagi edukalt toreda mulje. Nad võivad olla lahedad, head suhtlejad, haritud, intelligentsed ja pealtnäha heatahtlikud. Aga omavahel koos olles türanlik ja autoritaarne. Sest manipulaatorid ei armasta kedagi teist peale iseenda ega aksepteeri teiste tunnetega.

Sest maski taga, mida ta kannab, varjab ennast tundetu inimene, kellel ei ole kaastunnet mitte kellegi jaoks. Kui sa peaksid elama koos sellise inimesega, siis ära usalda tema ilusaid sõnu ja mööduvaid tundepuhanguid. See on kõigest väline külg ehk fassaad, mille abil sind lollitada ja mille abil aidata sul natukenegi taluda olukorda, mille abil sind ja su enesekindlust varem või hiljem hävitada.





Kuidas teda ära tunda? 

Manipulaator on esimesel kohtumisel väga tore ja isegi meeldiv inimene. Ta võib tunduda sulle lõbus, lahe, tore ja meeldiv inimene. Alles siis, kui ta hakkab oma ohvriga mängima, saab sellest alguse nõiaring, millel lõppu ei tulegi.
 


Kui su kaaslane sinuga manipuleerib, siis näed sa seda juba sellest, et ta sind kogu aeg alandab, süüdistab ja halvustab. 

Selle asemel, et toetada sind sinu ettevõtmistes, eelistab ta sinu tunnete peal tallata ja rünnata su enesehinnangut. Mida rohkem ta näeb, et sa iseendas kahtled, mida rohkem ta on saanud sind alandada, seda paremini ta end tunneb oma hinges. Sest sa oled tema käes ja vastavalt tema soovile sa kas tunned ennast hästi või halvasti.


Ta jätab endast hea mulje

See, kes teda ei tunne, võib arvata, et tegemist on väga toreda ja meeldiva inimesega. Ta on võluv ja tõmbab ohvreid ligi nagu võluväel. Oma sotsiaalse maski tõttu, mida ta kannab, ei võeta sind tõsiselt, kui sa üritad teistele selgeks teha, millise inimesega neil tegelikult  tegu on.
 
 

Ta muudab arvamust vastavalt situatsioonile

Manipulaator võib arvamust muuta, kui ta leiab, et see on vajalik. Tal ei ole moraalset süütunnet ja ta kasutab kõiki vahendeid selleks, et teised teda imetleksid.
 
 
 
 


Ta kritiseerib teisi

Ta kritiseerib kõhklemata kõiki inimesi ja alaväärtustab neid selleks, et iseennast paremas valguses näidata. Ta võib kasutada seda vahendit oma tahtmise saamiseks.


Ta hädaldab tihti

Hädaldamine ja kaebamine võimaldavad teistes huvi äratada. See mürgine inimene võib mängida nagu tõeline näitleja ja sattuda täiesti uskumatutesse olukordadesse ainult selleks, et keegi temast huvituks.


Ta ei tunnista oma vigu 

Manipulaator teeb kõik, et teistel temast hea mulje jääks. Sellepärast ei tunnista ta iialgi oma vigu ja valetab täie südamerahuga ilma, et keegi midagi märkaks.






Kommentaare ei ole