{ads}

HIDE

Viimased

latest

Emotsionaalne valu

Emotsionaalne valu tekib tihti mõne läbielatud trauma tagajärjel, mille tulemusena inimene end teistest eraldab ehitades endale ümber ...



Emotsionaalne valu tekib tihti mõne läbielatud trauma tagajärjel, mille tulemusena inimene end teistest eraldab ehitades endale ümber nähtamatud müürid ja kaotades täielikult eneseusu.



Kas ka sina kannatad emotsionaalse valu all? 

1. Sa kahtled kõiges


Sul on rohkem kurbi, kui häid mõtteid. Sa näed elu pigem mustas valguses. Sa kahtled kõiges ja kõigis. Sa usud, et sa ei ole midagi väärt ega huvita kedagi. Sa ei taha kellegi aega raisata. Sa oled nii palju haiget saanud minevikus ja sa ei usu enam headusesse ja lahkusesse. Kahjuks umbusaldad sa ka neid, kes tegelikult sulle head tahavad ja sulle haiget teinud pole.





2. Sa oled pessimist

Sinu leiad, et ilusamad ajad on juba möödas. Sa oled umbusklik kõige suhtes. Samas pöörad liiga palju tähelepanu teiste inimeste vigadele, enda vigadest aga oled sa õppinud mööda vaatama. Su emotsionaalne haav on nii sügav, et sa näed isegi oma sõprades nende halbu külgi ja usud, et kõik inimesed on pigem egoistid, kellele läheb kõige rohkem korda nende isiklik heaolu. Halvad kogemused ja läbielamised on muutnud sind nii tundlikuks kõige suhtes, et sa ise rikud oma suhteid teiste inimestega. Hirm on see, mis sind elus juhib ja sa hülgad oma kartuste pärast ka need inimesed, kes sinust hoolivad.

3. Sa oled leppinud selle kurbusega, mida sa tunned


Sul on tunne, nagu ei olekski sa õnne väärt. Ja sa karistad tegelikult ise ennast, mõtetes hommikust õhtuni oma kurbi mõtteid ja sisendades endale pidevalt, et kogu oma elu pead sa võitlema. Ja et sa ei olegi kedagi väärt, sest sa ei ole ju tegelikult oma elus midagi teinud ega kuhugi jõudnud. Tegelikult on on aga nii, et sa oled harjunud juba olema pigem negatiivne ja sa ei oskagi enam mõtelda teistmoodi.




4. Sa ei usu enam armastusse


Sa oled veendunud, et õnn ei saa kestma jääda. Ka need, kes praegu õnnelikud on ja leidnud suure armastuse, lõpetavad kunagi pisaraid valades. Sinu jaoks ei ole armastust - seda omakasupüüdmatut, ilusat ja tõelist - lihtsalt olemas. Ja nagunii lähevad kõik inimesed varem või hiljem lahku. Sa ei usu ka seda, kui sind kiidetakse, sest mis nüüd sina ja on sinust paremaid. 


5. Sa ei räägi oma saladustest teistele

Sa oled liiga palju kannatada saanud, rääkides oma elust teistele inimestele. Ãœhel või teisel viisil on see sulle kalliks maksma läinud. Nüüd oled sa parem vait ja hoiad enda teada kõik oma valu, mis su südamele haiget teeb ja hingele koormaks on. Sa oled kibestunud ja kaotanud lootuse. 



Kommentaare ei ole