{ads}

HIDE

Viimased

latest

Õunaäädikas kui tervisetugevdaja.

L isaks oma headele maitseomadustele peetakse õunaäädikat ka imeravimiks, sest ta aitab paljude terviseprobleemide vastu toimides loo...

Lisaks oma headele maitseomadustele peetakse õunaäädikat ka imeravimiks, sest ta aitab paljude terviseprobleemide vastu toimides loodusliku antibiootikumina. Õunaäädikas on looduslik antibakteriaalne toiduaine, mis sisaldab palju vitamiine ja mineraale.



1. Tänu oma antibakteriaalsele toimele aitab õunaäädikas akne puhul. Õunaäädikas aitab nahka pehmendada ja koorida, toimides samal ajal ravivalt ning tasakaalustades naha pH-taset.

2. Soolatüügaste ja mükoosi vastu.

Tupsuta vatitükki õunaäädikas ja kanna mükoosile või soolatüükale. Korda protseduuri niikaua, kuni vaevused kaovad.

3. Pearingluse vastu. 

Õunaäädikas on looduslik energiat andev jook, ta aitab veresuhkru kõikumisest, kõrgest vererõhust, kõrvapõletikust tingitud pearingluse vastu.

Sega natuke õunaäädikat koos meega klaasitäie vee sisse ja joo see ära. See aitab parandada vereringet ja annab energiat.
 
 
 


4. Väsimuse vastu.

Lisa 2 sl õunaäädikat klaasitäie mahla või vee sisse ja joo. See annab energiat. Samuti on antud jook tõhus öiste krampide vastu.

5. Seedimisprobleemide vastu.

Õunaäädikas aitab eemaldada toidumürgituste eest vastutavaid baktereid, stimuleerib seedimist, taastab seedefloorat ja leevendab kõhukinnisust ja puhitust.

Sega 1 tl õunaäädikat tassitäie sooja vee sisse, lisa 1 tl mett ja joo pool tundi enne einetamist.

6. Kurguvalu vastu.

Õunaäädikal on antibakteriaalne ja antiseptiline toime, mis takistab pisikute paljunemist ning aitab mitmete talviste külmetushaiguste vastu.  Sega 5 tl õunaäädikat poole tassi sooja vee sisse ja kurista kurku iga tunni tagant. Gripi või nohu korral sega 2 sl mett 80 ml õunaäädikaga. Võta sisse 1 sl iga nelja tunni tagant.

7. Õunaäädikas aitab ka lihasvalu korral. Selleks vala kaks suurt klaasi õunaäädikat vannivee sisse. Lisa sellele suur peotäis jämedat soola.
 
 
 


8. Õunaäädikas aitab kompenseerida ka mineraalsoolade kaotust, sest ta sisaldab palju erinevaid mineraalosooli: kaltsiumi, fosforit, fluori, väävlit, ränidioksiidi ja rauda.

9. Õunaäädikas aitab luksumise vastu.

1 sl õunaäädikat aitab luksumist lõpetada. Üks teismeline leiutas isegi õunaäädikaga lutsukommi, mis aitab luksumisest kohe lahti saada. Õunaäädikas stimuleerib luksumise eest vastutavaid kurgunärve ja aitab seega luksumisele lõpu panna.

10. Õunaäädikas aitab halva kolesteroolitaset alandada.

Üks jaapani uuring näitab, et igapäevane 15 ml õunaäädika tarbimine aitab alandada halva kolesteroolitaset.

Kommentaare ei ole