{ads}

HIDE

Viimased

latest

33. nädal

Nädal 33 Suureks edasiminekuks sel nädalal on kopsude areng – beebi hingamissüsteem on peaaegu täielikult välja arenenud. Praegu ...

Nädal 33



Suureks edasiminekuks sel nädalal on kopsude areng – beebi hingamissüsteem on peaaegu täielikult välja arenenud. Praegu sündides saaks laps juba iseseisvalt hingata, kuid vajaks siiski kuvöösi.
Emakas jääb lapsele üha kitsamaks. Beebi põtkivad liigutused asenduvad pigem keeramisega, mis peaks teie elu pisut mugavamaks tegema, eriti, kui olete seni saanud lööke ribidesse. Võite läbi kõhunaha tunda kühmukesi, milleks on lapse käed või jalad.
Lapse süda lööb 120-150 lööki minutis.
Lapse kehakaal on umbes 2 kg.


Ema: Kui olete esmasrase, võib just sel nädalal laps end sündimiseks peaseisu pöörata, mis võib teile kaasa tuua kergema hingamise. Üldiselt on aga suuremate aktiivsete tegevuste aeg teie jaoks mõneks ajaks möödanik ning pikemalt seisminegi võib kohati päris raskeks katsumuseks olla.
Võtke aega, et iga päev oma lapse liigutusi tähele panna. Kui viimase 12 tunni sees on olnud vähem kui 10 liigutust ning laps on tundunud väheaktiivsena võtke ühendust arsti või ämmaemandaga. Enamjaolt pole põhjust muretsemiseks, kuid välistamaks mõne ohtliku seisundi võimalust lapse jaoks, oleks tarvis jälgida loote südametegevust.

Raseduskalendri esilehele


 17.nädal 
 25.nädal 
 31.nädal 
 32.nädal 
 33.nädal 
 34.nädal 
 36.nädal 
 37.nädal 
 38.nädal 


Kommentaare ei ole