{ads}

HIDE

Viimased

latest

34. nädal

Nädal 34 Lapse keha katvaid karvakesi ning lootevõiet jääb üha vähemaks, nahatoon on roosakas. Lapsel immuunsüsteem on arenema hakanud ning ...

Nädal 34



Lapse keha katvaid karvakesi ning lootevõiet jääb üha vähemaks, nahatoon on roosakas.
Lapsel immuunsüsteem on arenema hakanud ning see loob antikehasid kergemate infektsioonidega võitlemiseks.
Ükskõik, millise lõpliku värvi ei omanda beebi silmad kuude jooksul pärast sündi, on need praegu veel sinised.
Sel nädalal sündinud lapsed on täielikult eluvõimelised, kuid neil puudub piisav kogus rasvkudet, mis on vajalik kehatemperatuuri reguleerimiseks, seega on emakas kosumine endiselt väga tähtis!
Platsenta kaalub juba üle poole kilgrammi!


Ema: Neil nädalatel on väga tähtis, et käiksite regulaarselt ettenähtud arstivisiitidel; praegu peaksite külastama arsti või ämmaemandat iga kahe nädala tagant.
Kui teil esineb keskendumisraskusi, mäluhäireid või avastate end töö juures tegemas imelihtsaid vigu, teadke, et selline seisund on raseduse lõpus normaalne. Teie keha ja mõtted on sel perioodil keskendunud eelkõige lapsele ning seetõttu jäävad “mitteolulised” funktsioonid tihti tagaplaanile.
Kaltsiumitase ema organismis omab olulist rolli. Tarbige piima ja piimatooteid. Laps kasutab oma luustiku ehitamiseks ning tugevdamiseks kaltsiumit, mis pärineb ema organismist. Kui emal on vähe kaltsiumit, võib tagajärjeks olla tema enda luude ja hammaste nõrgenemine.
Teie kõhunahk on üpris pingule venitatud, seetõttu võib see sügeleda. Suvekuudel on antud probleem tihtipeale intensiivsem.
Jooge tihti vett - see on eriti vajalik, kui teil esineb turseid kätel või jalgadel.

Raseduskalendri esilehele



Kommentaare ei ole