{ads}

HIDE

Viimased

latest

1. nädal

Nädal 1. Sellel nädalal sa tegelikult veel ei ole rase, ehkki seda nädalat loetakse raseduse algusenädalaks.  Esimesel kahel näda...

Nädal 1.

Sellel nädalal sa tegelikult veel ei ole rase, ehkki seda nädalat loetakse raseduse algusenädalaks.  Esimesel kahel nädalal algab sinu viimane menstruatsioon, seejärel ovulatsioon ja viljastamine.

Raseduse kestuseks loetakse 40 nädalat ja sinu rasedus saab tegelikkuses  alguse alles kolmanda nädala algusest.

Sinu keha :

Kogu raseduse jooksul peaksid sa rôhku panema enda ja tulevase beebi tervise eest hoolitsemisele. Juba enne lapse planeerimist katsu alustada tervislikuma eluviisiga kui sa seda juba niigi ei tee.
 
 




Enne rasedaks jäämist peaksid sa :

*Vältima alkoholi ja tubakatooteid . Seda ka kogu raseduse jooksul. Sest ükskôik millises koguses tarbitud alkohol võib kahjustada loote arengut ja pôhjustada tôsiseid lootekahjustusi.

*Konsulteerima oma arstiga. Seda eriti juhul , kui tabrid antibiootikume vôi vôtad mingeid muid ravimeid, mis vôivaid olla keelatud raseduse ajal.

*Toituma tervislikult ja vitamiinirikkalt ning  hoolitsema, et tarbiksid piisavalt foolhapet. Sest foolhape aitab ära hoida loote arengudefekte.
 
 




Tulevane isa:

Ka teie jaoks on algamas suur muutus teie elus, üks ime on sündimas. Tervelt 9 pika kuu jooksul elate ka teie ootuses. Seda küll mitte teie endi kehas ent teie kaaslase kehas, kust saab uus elu alguse. Mis ei tee muidugi olukorda lihtsamaks, sest samal ajal, kui te ei pea taluma neid väikeseid iiveldusi ja halbu enesetundeid ei tunne te ka neid emotsioone mida tunneb last ootav naine.

Niisamuti, kui ühest naisest saab ema kuude möödudes, tundes oma kehas toimuvaid muutusi, tundes last enda sees liigutamas samuti saate ka teie isaks, selle 9 kuu jooksul on teil aega end ette valmistada.

Kôigepealt, olge valmis olemas olema oma naise jaoks, olles valmis vastama tema küsimustele, tema kartustele ja hirmudele. Rahustage teda ja kuulake teda. Ja kui teie tulevane laps hakkab endast üha rohkem ja rohkem märku andma, katsuge ja silitage oma naise kõhtu, et näidata oma lapsele teie lähedalolekut. Rääkige temaga niipalju kui vôite. Teie laps kuuleb teid ja vaevu sündinuna, tunneb ta teie hääle ära kui te temaga räägite ja ehk ka teie käte puudutuse, kui te teda katsute.


Algusesse


 17.nädal 
 25.nädal 
 31.nädal 
 32.nädal 
 33.nädal 
 34.nädal 
 36.nädal 
 37.nädal 
 38.nädal 

Kommentaare ei ole