{ads}

HIDE

Viimased

latest

4. nädal

Nädal 4. Sa ei tea ikka veel, kas Sa oled rase või ei. Selle nädala lõpus peaks algama menstruatsioonitsükkel. Kas päevad algavad ...

Nädal 4.

Sa ei tea ikka veel, kas Sa oled rase või ei. Selle nädala lõpus peaks algama menstruatsioonitsükkel. Kas päevad algavad või ei alga… Algab ootus.

Kui te ei suuda mitte kuidagi kiusatusele vastu panna, siis on teil võimalus teha kodus apteekides müüdav rasedustest, mis lubab vastust kolm kuni neli päeva enne oletatavate päevade algust. Ent sellisel juhul peab arvestama, et tõenäosus õiget tulemust saada on siiski vaid 60%. (Kui juba testile triibud tekivad- olgu siis kasvõi õhkõrnad, on rasedus olemas. Võib aga juhtuda, et oled siiski rasestunud, kuid hormoonide tase kehas seda veel ei näita).
 
 
 


Ehkki viljastumine on aset leidnud, ei pruugi  Sa tunda erilisi sümptomeid. Samas võid aga ka tunda väsimust, tujude muutumist, metalli maitset suus või kõrgenenud lõhnade tunnetust.  Võib ka esineda kergeid menstruatsiooniajaga sarnaseid krampe kõhus (põhjustatud emaka suurenemisest). Kui sul on uni, proovi piisavalt magada. Puhkus ja õige toitumine on raseduse ajal eriti tähtsad. Kui tarvitasid vahetult enne rasedust rasestumisvastaseid pille, võib olla Sul foolhappe puudus. Küsi nõu vitamiinide osas kindlasti ka oma arstilt.
pildil: 22 päevane
Embrüo on ikka veel väiksem kui 1 mm. Praeguseks toimib juba läbi embrüot ümbritsevate rakkude ema-lootevaheline toitainete ja hapniku vahetus, ema veri toidab embrüot. Lootel ilmuvad esimesed keha segmendid ( millest arenevad primitiivne selgroog, aju ja seljakeelik).

Raseduskalendri esilehele 




 17.nädal 
 25.nädal 
 31.nädal 
 32.nädal 
 33.nädal 
 34.nädal 
 36.nädal 
 37.nädal 
 38.nädal 

Kommentaare ei ole