{ads}

HIDE

Viimased

latest

32. nädal

Nädal 32  Te mõlemad võtate kaalust juurde. Järgmise kaheksa nädalaga laps praktiliselt kahekordistab oma kaalu. Te võite mõelda,...

Nädal 32

 Te mõlemad võtate kaalust juurde. Järgmise kaheksa nädalaga laps praktiliselt kahekordistab oma kaalu.
Te võite mõelda, et millega teie laps praegusel perioodil tegeleb. Laps on hõivatud silmade pilgutamisega, ringi vaatamisega (jah, ta teeb seda pimedas emakas), asjade (kehaosade ning nabanööri) haaramisega, nägude tegemisega, hingamistreeningutega, pissimisega ning teda ümbritsevate helide kuulamisega. Lisaks magab laps suure osa oma päevast – uni moodustab tema ajast praegu 90-95%.
Beebi kaalub umbes 1,8-2 kg. ning platsenta kaal on umbes 380 g.

Ema: Praeguseks on normaalne, kui olete juurde võtnud umbes 11 kg., ehkki see varieerub sel juhul, kui ootate mitmikke või olete üle- või alakaaluline. See võib tunduda pisut hirmuäratav, kuid on tavaline, kui võtate praegusel perioodil juurde kuni 0,5 kg. nädalas. Ärge tehke seda siiski liigsete rasvade ja rohke magusa arvelt!
Teie emakas on tõusmas kõrgeima asendini kogu raseduse vältel – selle tipp asub umbes 12 cm. nabast kõrgemal.
 

Olete te läbi mõelnud, kas hakkate last rinnaga või pudelist toitma? Eesti arstid ja ämmaemandad soovitavad kindlalt lapse esimeseks toiduks rinnapiima. Rinnapiim on kohandunud täpselt teie lapse vajadustele ning selle koostiski muutub spetsiifiliselt. Esimesel kuuel elukuul on rinnapiim parim valik, olles lapsele nii toidu kui joogi eest. Igal juhul, valmistage end ette, lugege vastavat kirjandust ning katsuge imetamist võtta kui emaks olemise loomulikku osa. Praeguseks on ilmselt ka tavaline, et teie rindadest eritub kolostrumit (ternespiima). Kui see lekkimine on teie jaoks ebamugav, ostke riiete kaitseks spetsiaalsed rinnapadjad.

Raseduskalendri esilehele


 17.nädal 
 25.nädal 
 31.nädal 
 32.nädal 
 33.nädal 
 34.nädal 
 36.nädal 
 37.nädal 
 38.nädal 

Kommentaare ei ole