{ads}

HIDE

Viimased

latest

7 head põhjust, miks õlu on su tervisele kasulik

1. Õlu tugevdab luid. Mõned uuringud on näidanud, et õlu sisaldab suures koguses räni, mis soodustab luukudede ja lihaste omavahelist ühendu...


1. Õlu tugevdab luid.

Mõned uuringud on näidanud, et õlu sisaldab suures koguses räni, mis soodustab luukudede ja lihaste omavahelist ühendust ja tõstab luutihedust. Eriti kasulik on just tume õlu, mis sisaldab palju humalat ja milles leidub räni. Mõõduka tarbimise korral võib õlu ennetada osteoporoosi.


2. Õlu aitab alandada halva kolesterooli tasakaalu.

Teised teaduslikud uuringu on näidanud, et õlle tarbimine aitab tõsta hea kolesterooli taset tänu etanoolisisaldusele. Kaks väikest pudelit õlut päevas võivad mõjuda hästi kolesteroolitasemele.


3. Õlu aitab alandada südame-veresoonkonna haiguste riski.

Harvardi ülikoolis läbiviidud üle 100 uuringu järgi selgitati, et mõõdukas õlle tarbimine vähendab südame-veresoonkonna haiguste riski 25 - 40% võrra.


4. Õlu aitab vähendada diabeediriski.

Mõned uuringud on leidnud seose mõõduka alkoholi tarbimise ja nõrga teise tüübi diabeediriski vahel. Ameerika uurijad on leidnud, et nendel, kes tarbivad 1 - 4 0,3l õlut päevas, on haiguseoht väiksem.


5. Õlu aitab ennetada neerukive.

Üks Soome uuring tõestas, et üks pudel õlut päevas vähendab neerukivide moodustumise riski 40% võrra.


 6. Õlu aitab võidelda vähi vastu.

Saksamaal läbiviidud teaduslikud uuringud tõestasid, et humalas leiduv ksantohumool aitab võidelda eesnäärme-, rinna- , munasarja- ja jämesoolevähi vastu.


7. Õlu aitab kaitsta dementsuse vastu.

Humalas leiduv ksantohumool aitab ennetada oksüdatiivset stressi, mis on üks dementsuse teguritest.

Ärge unustage, et tegemist on alkoholiga ja seda peab tarbima mõõdukalt.



Kommentaare ei ole