{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kolme päevane paast võib täielikult immuunsüsteemi taastada.

K uidas lasta organismil end ise taastada? Kui uskuda Lõuna-Carolina ülikooli teadlasi, on see täiesti võimalik. See uus teaduslik uuring tõ...

Kuidas lasta organismil end ise taastada?

Kui uskuda Lõuna-Carolina ülikooli teadlasi, on see täiesti võimalik.

See uus teaduslik uuring tõestab, et immuunsüsteem võib uueneda ja end uuesti üles ehitada peale 72-tunnist paastu.

Teadlaste järgi on see avastus väga tähtis ehkki toitumisspetsialistid jälle väidavad, et paastul on organismile halb toime.

Ent teadlaste arvates 3-päevane paast sunnib luuüdi tootma rohkem põletike vastu võitlevaid vereliblesid.

See avastus on eriti tähtis nende haigete seisukohalt, kelle immuunsüsteem on nõrk.

PAAST TAASTAB TÄIELIKULT IMMUUNSÜSTEEMI

Ameerika teadlaste arvates lükkab paast taastamisprotsessi käima. "See annab rohelise tule luuüdile, et uuesti taas üles ehitada kogu immuunsüsteem." selgitab Valter Longo, kes on Lõuna-California ülikooli gerontoloogia ja bioloogia osakonna professor.

"Ja hea uudis on see, et organism suudab end puhastada kahjustunud, vananenud või ebatõhusatest immuunsüsteemi osadest paastu ajal. Kui paastu alustada tugevalt kahjustada saanud immuunsüsteemiga, mis võib juhtuda peale keemiaravi  või siis vananemise jooksul, siis paastu tsüklid võivad, niiöelda luua uue immuunsüsteemi.

Pikaajalise paastu käigus saab suur osa valgeid vereliblesid, glükoosi ja rasva söödud organismi poolt. Kui organism on paastu ajal toiduga piiratud, siis keha vastab sellele vähendades energia tarbimist. Ta otsib energiat rakkude reservist, mis ei ole hädavajalikud nagu näiteks need, mis on vananenud või kahjustunud.

Valgete vereliblede arv langeb paastu ajal selleks, et tõusta suurel määral kohe, kui hakata taas korralikult sööma. Samal ajal aga PKA ensüümi, mis on seotud vananemisega ja soodustab vähiriski ja kasvajate tekkimist, esineb palju vähem organismis.

"Selleks, et paast oleks ohtlik organismile, ei ole tõendit aga on olemas suured tõendid, et paast on tervisele kasulik." järeldab Valter Longo.


Kommentaare ei ole