{ads}

HIDE

Viimased

latest

Betty Ericksoni enesehüpnoosi meetod, lihtne je efektiivne

S elle meetodiga pead sa keskenduma asjadele mida sa näed, kuuled ja tunned. Betty Erickson oli kuulsa Milton Ericksoni*  na...

Selle meetodiga pead sa keskenduma asjadele mida sa näed, kuuled ja tunned. Betty Erickson oli kuulsa Milton Ericksoni*  naine ja tema meetodit võib teha ükskõik kus, rongis või kodus.

Enesehüpnoosi meetodeid on palju, see siin on tõeliselt lihtne ja efektiivne, koos visualiseerimisega võimaldab ta saada kiireid tulemusi.

Betty Ericksoni enesehüpnoosi meetod

Harjutuse eesmärk on keskenduda kogu oma tähelepanuga teadvusele, nii et alateadvus võiks töötada rahulikult eesmärkide nimel, mida sa talle annad.

Sea end mugavalt sisse rahulikus kohas ja hoolitse, et keegi sind segama ei tuleks ja et miski sind ei häiriks (liiga tugev valgus või ebamugavad riided). Loomulikult lülita välja telefon, pane kinni tahvel ja telekas.

Määra omale ajapiir ja ütle seda valjusti: ma teen enesehüpnoosi veerand tundi.

Anna endale mõni eesmärk, näiteks: Ma uinun õhtul ruttu ja rahulikult ja ma ärkan heas tujus ja hästi puhanuna.

 

 



Meetod:

Vaata keskendunult ühte punkti selles ruumis, kus sa oled. Hoia oma pilku mõnel esemel või ruumi osal. Kasuta oma perifeerset nägemist ja ära liiguta pead, hoia silmi lahti niikaua, kui võimalik, niipea, kui sa tunned, et sa soovid silmi sulgeda, sulge nad rahulikult ja lase ilmuda asjadel oma sisemisel ekraanil.

Nüüd teadvusta endale viis asja, mida sa praegu näed. Söövita nad endale mällu öeldes endale:

Ma näen lampi... ma näen tooli... ma näen taime... ma näen seina...ma näen maali.... ma näen tassi... ma näen peeglit (ainult 5 ära unusta!)

Edasi teadvusta endale 5 asja, mida sa kuuled praegu. Söövita nad endale mällu ja teadvusta, öeldes endale:

Ma kuulen kella tiksumist, ma kuulen autot tänaval sõitmas, ma kuulen oma kõhtu korisemas, ma kuulen kassi mäugumas, ma kuulen oma häält, ma kuulen mootoratast sõitmas, ma kuulen lennukit lendamas (ainult 5!)

Edasi teadvusta endale 5 asja, mida sa praegu tunned. Söövita nad endale mällu öeldes endale:

Ma tunnen tooli, millel ma istun, ma tunnen oma jalgu, mis toetuvad põrandale, ma tunnen oma südant tuksumas, ma tunnen end rahunemas, ma tunnen ventilaatori õhku (ainult 5!)

Seejärel alustad sa sama asja nelja asjaga, mida sa hetkel näed, kuuled ja tunned praegu.

Edasi kolme asjaga, mida sa näed, kuuled ja tunned praegu.

Seejärel kahe asjaga, mida sa näed, kuuled ja tunned praegu.

Ja siis ühe asjaga, mida sa näed, kuuled ja tunned praegu.

Viimase asjana, mida sa tunned, ütle: "Ma tunnen soovi silmi kinni panna."

Sulge silmad ja keskendu sisemisele.

 

 



Ideed ja lahendused.

Kui sa kasutad seda tehnikat, et paremini magama jääda: enne oma viie tunde kirjeldamist, ütle : "ja ma suudan magama jääda ükskõik, mis hetkel"

Kui sa kasutad seda meetodit, et enesekindlust saada, niipea, kui sa oled lõpetanud ja silmad sulgenud, visualiseeri stseeni tundes, kuidas kõik läheb hästi ja ela seda situatsiooni läbi, nagu oleks see päris.

Sa võid kasutada seda tehnikat, et paremini magama jääda, leida enesekindlust, oma eesmärke ellu viia, muuta käitumist, lõdvestuda jne.

Seansist välja tulek.

Kui sa tunned, et seanss on läbi, ütle endale midagi nagu: "Ma avan nüüd silmad ja tunnen end suurepäraselt ning ärkvel."

Hinga kaks või kolm korda sügavalt, haiguta ja siruta kui sa seda soovid, ava silmad ja vaata kuidas sa end tunned.

Selle harjutuse regulaarne tegemine võib su elus kaasa tuua suuri muutusi.

Enesehüpnoosiga tegelevatel inimestel areneb välja huvitav suhe teadvusega. Nende ideed on loomingulisemad, nad on muutunud oma käitumist ja hoiakut ja elavad teadvuslikult.


* Milton Erickson oli tuntud Ameerika psühhiaater ja psühholoog.


Kommentaare ei ole