{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 põhjust, miks sa peaksid ananassi iga päev sööma.

A nanassi on pärit Kariibi saartelt ja teda hinnatakse laialdaselt tema magus-hapu maitse pärast. Tänu oma suurele vitamiinide ja minera...


Ananassi on pärit Kariibi saartelt ja teda hinnatakse laialdaselt tema magus-hapu maitse pärast. Tänu oma suurele vitamiinide ja mineraalide sisaldusele on ananass tervisele väga kasulik.


Miks sa peaksid sööma ananassi iga päev? 


Ananass sisaldab rikkalikult kiudaineid (mis kergendavad seedimist); A, B ja C - vitamiine ja mineraalaineid (vaske, fosforit, kaltsiumit jne). Ananass sisaldab ühte ensüümi - bromelaiini, mis aitab valkude omastamisel kaasa.

1. Ananass sisaldab peamisi toitaineid. 

Ananass sisaldab rikkalikult A, B ja C - vitamiine, mangaani, foolhapet, kaaliumi, fosfori, kaltsiumi ja vaske. Need peamised toitained omavad antioksüdantide toimet, soodustavad energia tootmist ja stimuleerivad immuunsust.



2. Ananass tugevdab immuunsüsteemi.

Tänu oma rikkalikult C-vitamiini sisaldusele, ananass ennetab talviseid haigusi, nagu gripp, nohu ja annab kaitset kõrvapõletiku ja allergiate vastu.

3. Bromelaiin omab põletikuvastast toimet.

Tänu bromelaiinile (või bromeliin), mis on terapeutilise toimega ensüüm ja mida leidub ainult ananasssis, aitab see vili omandada valke. Ananass võimaldab organismil end kaitsta bakteriaalisete infektsioonide eest. Ananass takistab mõningate kasvahate arengut. See oli dr. Ralph Heinicke, kes avastas, et ananassi varred sisaldavad suures kogused bromeliini, proteolüütilist ensüümi, mis kiirendab valkude ainevahetust neid väikesteks tükkideks tükeldades, hävitades seega organismile ohtlikud valgud.



4. Ananass alandab vererõhku.

Kõrgvererõhu tõve korral, regulaarne ananassi tarbimine aitab alal hoida normaalset vererõhku tänu oma suurele kaaliumi ja vähesele naatriumi sisaldusele.

5. Ananass parandab naha kvaliteeti.

Ananassi söömine aitab kaasa noore, terve ja särava naha jaoks. Ananass aitab kaasa kollageeni sünteesile mis aitab hoida nahka elastse ja pringina. Tänu aminohapetele ja C-vitamiinile aitab ananass parandada kahjustunud kudesid ja rakke.

6. Ananass kergendab seedimist.

Tänu oma rikkalikule kiudainete ja antioksüdantide sisaldusele puhastab ananass jämesoolt, ennetab kõhukinnisust ja puhitsusi ja  väljutab vabu radikaale organismist , mis on vastutavad rakkude vananemise eest.

7. Ananass ennetab kollatähni degeneratsiooni, mis on seotud vananemisega.

Tänu beetakaroteiini sisaldusele, millel on oluline roll nägemisrakkude kaitse juures, aitab ananass säilitada head nägemisteravust. Ta ennetab kollatähni degeneratsiooni, mis on seotud vananemisega ja mis puudutab tavaliselt eakaid inimesi ja mis hõlmab nägemise järkjärgulist kaotamist . Ajakirjas Archives of Ophtalmology kirjutatud artiklis märgitakse, et igapäevane tassitäie ananassi söömine alandab riski haigestuda sellesse haigusesse.



8. Ananass tugevdab luid.

Ananass sisaldab rikkalikult mangaani, üht keemilist ühendist, mis on vajalik luude tervise ja arengu heaks. Ananassi soovitakse lastele (luude kasvuks) ja eakatele isikutele, et ennetada osteoporoosi riski.

9. Ananass on looduslik naha koorija. 

Ananass eemaldab surnud rakud nahalt ja tagab sileda, pehme ja särava naha.

Selleks tuleb võtta kaks suur viilu ananassi ja 1 sl oliiviõli. Püreestage ühtlase segu saamiseni ja kasutage näomaskina. Laske mõjuda veerand tundi ja loputage.

10. Ananass soodustab juustekasvu.


Kui teil on probleeme kuivade, lühikeste ja katkiste juustega, siis ananass võib teid aidata, parandades juuste kvaliteeti ja tõstes juuste elastsust ja tihedust. Ananassis leiduvad ensüümid tugevdavad karvanääpse ja tagavad juuste tervisele vajalikud toitained.




Allikas: santeplusmag.com


Kommentaare ei ole