{ads}

HIDE

Viimased

latest

18. jaanuar - aasta kõige masendavam päev, sinine esmaspäev.

18. jaanuari esmaspäeva kutsutakse ka siniseks esmaspäevaks ja seda peetakse aasta kõige masendavamaks päevaks.   Sinine esmaspäev sa...

18. jaanuari esmaspäeva kutsutakse ka siniseks esmaspäevaks ja seda peetakse aasta kõige masendavamaks päevaks. 



 Sinine esmaspäev sai isegi teadusliku uurimise osaliseks, mis tõestas, et see masendus ja kurbus on mitme eri teguri tulemus: talve periood on pikk, pühadeaegsed kulutused annavad endast rahakotis tunda ja inimesed tunnevad väsimust, selgitab Paula Jarzabkowski, Cass Business School of Londres professor.

Sinine esmaspäev on jaanuarikuu kolmas esmaspäev ja seda alates 2005. aastast. Algselt oli tegemist kommertsliku laadi uurimistööga ühe briti reisibüroo jaoks, ent peagi saatis sinist esmaspäeva nii suur edu, et edaspidi iga jaanuari kolmas esmaspäev katsub meedia muuta selle päeva rõõmupäevaks.

DailyMirror jagab nõuandeid, et võidelda masenduse vastu:
Sööge hommikusöögiks praetud mune, kuulake muusikat, ärge jooge liiga palju alkoholi õhtul, hoidke end sotsiaalvõrkudest eemal, et vältida võrdlusmomendi tekkimist, mis paneb teid arvama, et teised on paremad, kui teie.
Kasutage mediteerimist, lõdvestumist, mänge, joogat jne.

Kokkuvõttes: sinisel esmaspäeval kõige masendavam ei ole mitte talviselt külm ilm ega teadmine, et järgmise puhkuseni on veel mitu kuud, vaid kõige raskem on näha teisi õnnelikena.

Aasta paremaks päevaks hinnatakse DailyMirror' sõnul 24. juunit!






Kommentaare ei ole