{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 lauset, mida lapsed peaksid kuulma iga päev.

Tee ruttu, me jääme hiljaks Mul pole praegu aega. Jäta mind ometi rahule! Need on laused, mida me kordame tihti, siis kui me ärritunud oleme...

Tee ruttu, me jääme hiljaks


Mul pole praegu aega.

Jäta mind ometi rahule!

Need on laused, mida me kordame tihti, siis kui me ärritunud oleme (keegi pole ju täiuslik!). Aga olge ettevaatlikud, et need laused ei muutuks nii süstemaatiliseks, et te unustate peamise: selle, et me oma lapsi armastame.

Sõnadel on võim ja nad pole sugugi nii süütud, kui näida võivad. Mõned laused võivad kaasa tuua halbu tagajärgi psühholoogilisel ja isikliku arengu pinnal. Sellepärast on väga oluline sellest teadlik olla ja mõtelda enne, mida oma lastele öelda. Sest nemad on meie emotsioonide käsnadeks. Nad hoiavad endas halbu mõtteid. Sellepärast on väga oluline väärtustada nende väikeseid läbikukkumisi neid julgustades, selle asemel, et neid alaväärtustada. Neile tuleb korrata, et me neid armastame ja et me oleme olemas selleks, et neid kuulata ja toetada. See toimib läbi küsimiste, kuulamise ja mõttevahetuste, mis tugevdab enesehinnangut, mis neil iseendast on ja soovi seda ületada. Sellepärast, kui te olete lapsevanem või selleks saamas, siin on 10 positiivset lauset mida peab laste suurimaks rõõmuks neile ütlema.

1. Ma armastan sind.

2. Ma igatsesin täna sinu järgi.

3.See on väga hea, mis sa tegid!

4. Ära lase ennast heidutada oma läbikukkumisest. Me õpimegi oma vigadest.

5. Ma tean, et sa oled selleks võimeline.

6. Räägi mulle, ma kuulan sind kallike.

7. Tahad sa, et me koos mängiksime? 

8. Tänan sind kallike, ilma sinuta poleks ma suutnud seda teha.

9. Ma usaldan sind.

10. Jutusta mulle, kuidas su päev läks? 



Allikas: http://www.aufeminin.com

Kommentaare ei ole