{ads}

HIDE

Viimased

latest

Ema

    "Kui meil oleks võimalik muuta keegi surematuks, siis valiksime selleks oma ema." 1. Sa ajasid ta nutma... Palju nutma...

 
 
"Kui meil oleks võimalik muuta keegi surematuks, siis valiksime selleks oma ema."



1. Sa ajasid ta nutma... Palju nutma

Ta nuttis, kui ta teada sai, et ta sind ootab. Ta nuttis, kui sa sündisid. Ta nuttis õnnest. Ta nuttis valust. Ta nuttis hirmust. Ta nuttis ängistusest. Ta nuttis, sest ta tunded pulbitsesid üle. Ema on alati tundnud sinu valu ja sinu rõõme ja on neid sinuga jaganud, oled sa siis seda mõistnud või ei. Ta nuttis, sest kui sina sündisid, sündis ka tema. Enne ei olnud ta veel ema. 
 
 
 
unsplash@ciopress

 




2. Ta oleks ka tahtnud viimast koogitükki

Aga kui ta nägi kui säravate silmadega ja kui väga sa seda koogitükki tahtsid, ei oleks ta suutnud seda süüa. Ta teadis, et ta on palju, palju õnnelikum vaadates sind koogitükki söömas. Sinu rõõm oli tema rõõm.
 
 
 
 


3. Sa tegid talle haiget.

Kui sa tirisid teda juustest oli tal valus. Kui sa koguaeg sülle nõudsid, oli tal valus. Kui sa talle ütlesid, et ta pole hea ema, oli tal valus. Kui sa jonnisid, oli tal valus. Kui sa teismelisena talle vastu hakkasid, oli tal valus.

4. Tal oli tihti hirm.

Sellest hetkest, kui ta teada sai, et ta sind ootab, oli tal hirm sinu pärast. Ta tegi kõik, mis võimalik, et sind kaitsta. See oli tema, kes alati sinu üle valvas. Tema süda elas alati sinu tegemistele, sinu rõõmudele ja muredele kaasa. Kui sa kukkusid, oli ta sinu juures, kui sa nägid halba und, oli ta sind lohutamas. Tal oli hirm, sest ta tahtis, et sul oleks sõpru, et sa oleksid õnnelik; tal oli hirm, kui ta nägi sind kasvamas ja suureks saamas, Siis mõistis ta, et ühel päeval lendad sa oma tiibadega, et alustada oma elu.

5. Ta teadis, et pole täiuslik.

Tegelikult oli ta ise oma kõige rangem kriitik. Ta tundis oma nõrku külgi ja puudusi. Ta oleks tahtnud olla sinu jaoks täiuslik ema, ta tahtis anda sulle parimat elu aga ta oli kõigest inimene ja ka tema tegi vigu. Ta tahtis alati anda endast parima, isegi, kui ta polnud ideaalne. Aga ta tahtis olla parem ema sulle ja süüdistas end tihti, et ei tegelenud sinuga piisavalt, ei osanud sind paremini kuulata ja sind paremini mõista. Ta oleks nii väga tahtnud olla super-ema. Sinu jaoks.
 
 
 
 


6. Ta vaatas sind, kui sa magasid.

Oli öid, kui ta valvas su voodi kõrval kuni südaööni, et sa viimaks uinuksid. Ta võitles une vastu lauldes  sulle unelaule ja kui sa viimaks uinusid, silmitses ta sind ja ta pilk oli täis meeletut õrnust. Oa südames tundis ta nii suurt armastust, mida ta elus polnud iial varem tundnud, hoolimata oma kurnatusest ja väsimusest rasketest silmadest.

7. Ta kandis sind kauem, kui üheksa kuud.

Sul oli seda vaja Sa tahtsid, et ta sind süles kannaks. Ja tema kandis. Ta õppis sind süles hoidma samal ajal, kui ta süüa tegi, koristas, sõi... Ta kandis sind ka siis, kui tal polnud valikut. Ta selg valutas, ta käed olid rasked, ent ta hoidis sind süles. Sina tundsid end tema süles turvaliselt, sellepärast hoidis ta sind, kallistas ta sind, armastas ta sind, musitas ta sind ja mängis ta sinuga. Sina tundsid end tema süles hästi, sellepärast hoidis ta sind.

8. Kui sa nutsid, ta süda valutas.

Sinu nutt oli kõige valusam tema südamele, sinu pisarad tegid talle haiget. Ta tegi kõik, mis tema võimuses, et sind lohutada ja kui ta seda ei suutnud purunes ta süda tuhandeks killuks.
 
 
 
 


9. Ta pühendus sulle.

Ta oli tihti söömata, pesemata ja magamata, sest sinu kõrvalt ei jätkunud tal aega. Ta tegeles pikki päevi ainuüksi sinuga ja päeva lõpuks ei olnud tal enam energiat iseenda jaoks.

10. Kui oleks võimalik, teeks ta kõik taas uuesti!

Emaks olemine on kõige väsitavam, kurnavam ja on hetki, kui ema enam ei jaksa. Ta nutab, proovib uuesti, kukub läbi, töötab ja õpib. Aga ta tunneb ka piiramatut armastust, suurt õnne, rõõmu, rahuldust ja kui oleks võimalik, teeks ta sada korda taas kõik uuesti, sest ta armastab sind.

Emaks olemine on kõige tasuvam töö maailmas, sest palka makstakse puhtas armastuses.




Kommentaare ei ole