{ads}

HIDE

Viimased

latest

4 toiduainet, mis kiirendavad vananemist.

Kas te tarbite mürgiseid toiduaineid, mis kiirendavad vananemisprotsessi? Paljud neist on kommertsialiseeritud toidutootjate poolt...






Kas te tarbite mürgiseid toiduaineid, mis kiirendavad vananemisprotsessi?

Paljud neist on kommertsialiseeritud toidutootjate poolt tervislikena.

Vältige neid või vähendage nende toiduainete tarbimist ja te näete välja 5- 10 aastat noorem diplomeeritud toiduspetsialisti Mike Geary järgi.

Tänu biokeemilistele reaktsioonidele, mis leiavad aset igat tüüpi toiduainetega organismis ja mida te igapäevaselt tarbite,  kiirendavad  mõningad toiduained vananemisprotsessi, samal ajal kui teised aitavad võidelda vananemise vastu.

Kui te tarbite regulaarselt halbu toiduaineid, võite te näida ja ennast tunda 10 aastat vanemana või vanemana oma tõelisest vanusest (see pole üldse tore!) samal ajal, kui häid toiduaineid tarbides, aja möödudes, võite te välja paista 5-10 aastat nooremana oma tõelisest vanusest.

Kolmel organismis aset leidval protsessil on suur tähtsus vananemisprotsessi juures ja neid kutsutakse "glutatsioon - suhkurdamine",  "põletik" ja "oksüdatsioon".

Kui räägitakse vananemisest, ei räägita ainult naha kortsudest või juuste hõredusest... räägitakse ka teguritest, mida ei saa näha, nagu organite tegevus ja liigeste kulumine ja hõrenemine.





1. Toiduaine, mis kiirendab vananemisprotsessi:  NISU (ja isegi täistera nisu).

Enne selgitamist, kuidas nisu kiirendab vananemisprotsessi, selgitame mõningaid organismi biokeemilisi reaktsioone.
Sellel on seos AGE (advanced glycation end) molekuliga. Need väikesed AGE ühendid kiirendavad vananemisprotsessi kehas ja on vastutavad ka aja jooksul organites ja liigestes tekkinud kahjustuste eest ja kortsude eest nahal.
Niisiis, mis on need peamised tegurid, mis tõstavad AGE tootmist meie organismis? See võib teid üllatada aga kõrge suhkrutase veres tõstab märkimisväärselt AGE molekulide arvu, mis kiirendab organismi vananemisprotsessi. Sellepärast tundub, et teise tüübi diabeeti põdevad inimesed vananevad rutem ja paistavad välja vanematena oma tõelisest vanusest.

Täistera nisu.

Siinkohal üks vähemtuntud fakt, millest suuremad toidufirmade kampaaniad katsuvad pigem vaikida ja eelistavad täistera nisu lasta paista tervislikuna. Sellegipoolest nisu sisaldab ainet (mida teised toituained ei sisalda) ja mida kutsutakse Amülopektiin-A. On testidega tõestatud, et see süsivesik tõstab teie veresuhkru taset kõrgemale, kui lauasuhkur.

Tegelikult, amülopektiin-A (nisu) tõstab teie veresuhkru taset rohkem, kui ükskõik milline teine süsivesik.






See tähendab omakorda, et toiduained, mis sisaldavad nisu nagu sai, kuklid, teraviljad, koogid ja teised saiatooted tõstavad sageli veresuhkrut rohkem, kui teised süsivesikute allikad. Mike Geary viis iseenese peal läbi veresuhkru teste koos glükomeetriga, 45 minutit peale kahe viilu saia täistera nisujahust saia söömist ja peale kausitäie kaerahelveste söömist, mis sisaldasid sama koguse süsivesikuid.


Testi tulemused:


2 viilu täisterajahust saia:

45 minutit peale tarbimist: suhkrutase veres tõusis 86 pealt 155 peale söömata.

1 kausitäis kaerahelbeid (sama koguse süsivesikutega, kui kahes viilus saias)

45 minutit peale tarbimist: suhkrutase veres tõusis 86 pealt 112 peale söömata.

Nagu te juba teate,  veresuhkru tase tõuseb aja jooksul ja mida rohkem AGE molekule on organismis moodustunud, seda kiirem on vananemisprotsess. Igal juhul täistera nisu tõstis veresuhkru taset palju rohkem, kui kaerahelbed, seega süües tihti nisutooteid, kiirendate te vananemisprotsessi.

Te olete kindlasti kuulnud gluteenist ja tema halvast mõjust tervisele ( see on teine problemaatiline ühend, mida leidub nisus ja mis võib põhjustada seedesüsteemi põletikku). See on veel üks põhjustest, miks vähendada või lõpetada nisutoodete tarbimist. Teie organism on teile selle eest tänulik, vananeb aeglasemalt ja te näete noorem välja.


Keharasva vähenemine on teine boonus, mille te kaasa saate kaotades või vähendades nisutoodete tarbimist.


Mike Geary räägib oma isast, kes on 60-aastane ja kes lõpetas 95% nisutoodete tarbimist kolm kuud tagasi ja ta täheldas, et tema kroonilised liigesevalud kadusid täiesti! Ja enamgi veel, ta märkas samuti et ta kaotas selle ajaga oma puusade ümber oleva rasva. Lihtsalt vähendades nisu tarbimist.

Veel üks probleem toiduainetega,  mis sisaldavad nisu ja vananemisega...





Tuleb samuti välja, et saiapoe tooted, mis sisaldavad nisu, sisaldavad samuti kantserogeenseid aineid, mida kutsutakse akrülomiidideks ja mis moodustuvad saia, teraviljade, kuklite jne. kuldses osas. Need kantserogeensed akrülomiidid on seotud vähiriskiga ja vananemisprotsessi kiirendamisega. Jätke meelde, et akrülomiidid on samuti esindatud teistes süsivesikuterikastes toiduainetes, nagu friikartulites.

Ärge muretsege... On üks nipp, mida te võite kasutada, et end kaitsta kantserogeensete akrülamiitide vastu: tarbida häid toiduaineid, mis neutraliseerivad keemiliste toodete poolt toime pandud kahjustused. 


2. Toiduaine, mis kiirendab vananemisprotsessi: Toiduained, mis sisaldavad maisi, maisisiirupit, maisihelbed, maisikrõpsud, maisiõli.


Kindlasti leidub siin midagi, mida te igapäev tarbite, me räägime siinkohal maisikrõpsudest, maisiõlist aga samuti maisisiirupist, mis on tervisele kahjulikud ja mis tõmbavad endale palju tähelepanu meedias. Niisiis, maisisiirup, kui suure fruktoosisisaldusega. (HFCS).

Me juba rääkisime detailselt nisu käsitlevas artiklis suhkru protsessist veres ja tema seosest AGE molekulide tootmise juures, mis kiirendavad vananemist organismis.

Maisi sisaldaval tärklisel, nagu maisihelvestel, krõpsudel jne. on suur mõju veresuhkru tasemele ja nad võivad seega tõsta AGE molekule organismis ja kiirendada vananemist. Siin aga maisiga seotud lisa mure... selgub, et teadlased on avastanud, et HFCS fruktoos toodab 10 korda rohkem AGE molekule, kui glükoos. Jah, see on tõsi... see tähendab, et HFCH, mida te tarbite igapäev magusates jookides ja enamikes muudetud toiduainetes (jah, isegi vinegretis ja ketšupis) aitab kaasa kiiremale vananemisele. Seega üks põhjus rohkem, miks vältida või vähendada HFCS!

See pole veel kõik.

Teine peamine probleem toodetega, mis sisaldavad maisi ja maisiõli, on see, et toiduained sisaldavad liigseid koguseid Omega-6 rasvhappeid, mis viib teie Omega-3 ja Omega-6 tasakaalust välja ja võib viia põletiku tekkeni ja oksüdatsioonini organismis.  

Soovitus: vältige või kahandage maisitoodete, nagu krõpsude ja helveste tarbimist, niipalju, kui võimalik. Veresuhkru tasemelt ei ole nad nii ohtlikud, nagu nisu ja ei sisalda gluteeni, mis kahjustab soolestikku, aga nad on sellegipoolest teile kahjulikud. Mis puutub maisisiirupisse või maisiõlisse, vältige neid niipalju, kui võimalik, kui te soovite jääda saledaks, olla hea tervise juures ja noor.





  
3. Toiduaine, mis soodustab vananemist: Suhkur, suhkrut sisaldavad toiduained.

Veel kord, tuleme tagasi veresuhkru taseme juurde aja möödudes ja kuidas see võib tõsta AGE molekulide moodustumist, mis kiirendavad vananemisprotsessi teie kehas.

Suhkur on üks asi, mida tasub vältida. Te olete kahtlemata kuulnud tuhat korda suhkru kahjulikkusest tervisele, sealhulgas ka teie taljele ja teise tüübi diabeedi moodustumisele. Aga nüüd mõistate te ka, mismoodi aitab suhkur kaasa vananemisprotsessile.

Hakake suhkru asemel kasutama suhkru asendajaid oma tee või kohvi sees. See aitab tõhusalt kaasa, et hoida kontrolli all veresuhkrut ja seega aidata aeglustada vananemist.

Seega tähendab see samuti mõtelda kaks korda enne, kui süüa üks suhkrut täis magustoit, suhkrut sisaldavaid hommikuhelbeid, komme või teisi suhkrutooteid, mis aitavad kaasa vananemisprotsesi kiirendamisele.

Mike Geary isiklik nipp, et rahuldada suhkruisu on võtta 1 või 2 musta šokolaaditükki peale õhtusööki normaalse magustoidu asemel, mida valib enamik inimesi. Te tarbite sellisel juhul ainult kaks grammi suhkrut ühes või kahes šokolaaditükis, selle asemel, et tarbida 40-80 grammi suhkrut, mida sisaldab tüüpiline koogitükk ja mis kiirendab vananemist.

Hoidke meeles, et mõned tärklilised, nagu valge riis, kaerahelbed, valged kartulid võivad samuti omada olulist mõju teie veresuhkru tasemele ja sellisel moel tõsta AGE molekulide moodustumist teie organismis. On soovitatav tarbida neid toiduaineid väikeste kogustena, kui te otsustate neid tarbida ja tasakaalustada neid koos tervislike rasvadega ja valkudega, et aeglustada suhkrutaset.  




4. Toiduaine, mis kiirendab vananemisprotsessi: Sojaõli, rapsiõli või teised taimeõlid.


Aastate jooksul on toidufirmad neid õlisid tutvustanud tervislikena, aga kui te natukenegi taipate biokeemiat, millega need muudetud õlid reageerivad teie organismis, te näete ruttu, kui vale see on.


Kõigepealt, kõik see, mis sisaldab sojaõli, rapsiõli, maisiõli, taimeõli või puuvillaseemneõli (seda leidub paljudes muudetud toiduainetes, mida te ilmselt tarbite) on läbi viidud rafineerimisprotsessidega suure kuumuse all, samuti ka keemiliste lahustite kasutamisega nagu näiteks heksaan. 


See annab meile õli, kus polüküllastumata rasvhapped on kannatanud palju oksüdatsiooni ja on põletikulised teie organismis, tootes vabasid radikaale, kahjustades teie rakumembraane, see, mis aitab kaasa kiiremale vananemisele, südamehaigustele ja teistele võimalikele terviseprobleemidele.


Seega on hea vältida soja-, rapsi-, maisi- ja teiste taimeõlisid niipalju,  kui võimalik ja nende asemel hakata  teadlikult valima häid rasvu ja õlisid, nagu oliiviõli, avokaadoõli, kookoseõli (heade rasvade allikas MCT) ja bio või (heade rasvade suur allikas CLA).
































Kommentaare ei ole