{ads}

HIDE

Viimased

latest

Lihtne harjutus, mis aitab ometi kiiresti kaloreid põletada

    foto : unsplash / Brian Mann      Samuti nagu jooga, jo...

 

 

foto : unsplash / Brian Mann

 

 

 Samuti nagu jooga, jooksmine, tennis ja ujumine, on ka kõndimine kasulik nii kehale, kui vaimule. Et kaloreid põletada, ei pea sa tingimata spordisaalis rassima. Mõnikord piisab lihtsalt sellest, et muuta mõningaid harjumusi igapäevases elus. Näiteks, kui palju sina oled harjunud kõndima? Hoolimata sellest, et inimesed on sündinud kahe jalaga, hakkavad nad elu jooksul ikkagi rohkem istuma. See aga ei ole sugugi hea tervisele. Tegelikult on aga kõndimine tervisele (ja ka kehakaalule) väga kasulik, aidates samal ajal pingeid ja stressi eemal hoida. 

 

 


Kõndimine teeb ilusaks! 

Kõndimine aitab kaalust alla saada ja jääda hea tervise juurde. Enne kõike aga, aitab kõndimine muuta lihaseid tugevamaks. Kõnni näiteks nõlvakust või mäekünkast üles ja sa tunned, kuidas see paneb tööle nii sääred, kui tuharad. Kõndimine aitab muuta tugevamaks ka kõhu põiklihast, mis aitab kõhtu trimmi saada. Kõndimise ajal on võimalik tugevdada ka vaagnapõhjalihaseid, näiteks kujuta ette, et sul on suur pissihäda ja hoia kinni oma lihaseid kümne sekundi jooksul, siis lõdvesta. Seejärel korda. See aitab ennetada uriinilekke ja vaagnapõhja nõrkuse eest, millega võib kaasneda vaagnapõhja organite allavaje. Teine kasu, kuidas kõndimine kasulik on, on südame tervis. Kõndimine paneb vereringe tööle, ennetades osteoporoosi. Samuti aitab kõndimine masenduse- ja stressi taset alandada. Pole midagi paremat, mis aitaks pead paremini tuulutada, kui kõndida väljas värske õhu käes. Ongi kõik head põhjused üles loetletud, miks sa võiksid oma jalgu rohkem kasutada.

 

 


Kuidas kõndida selleks, et kaal hakkaks langema? 

Ära sea endale liiga suuri eesmärke. Tähtis on püsivus ja regulaarsus. 10 000 sammu päevas võib nii mõnegi inimese ära hirmutada. Kõige parem on kõndida nii palju, kui võimalik ilma ennast sundimata. Kõndimine kuulub harjutuste hulka, mida me teeme märkamatult ja mis aitavad kaalu kaotada ning kaloreid põletada. Nagu trepist üles minemine, selle asemel, et minna liftiga. Või auto kaugemale parkimine, bussist või rongist eelmises peatuses maha tulemine jne. See võib tunduda mõnele inimesele naljakas aga tegelikult on kasulik nii keha, kui vaimu tervisele. Istuv eluviis ei ole sinu sõber. Lae endale sammulugeja telefoni, nii hoiad sa iga päev silma peal sellel, kui palju sa tegelikult liigud. Päeva lõpus vaata üle. Nii saad sa ülevaate, kas sa oled piisavalt liikunud või mitte. Katsu kõndida vähemalt poolt tundi iga päev, nii näed sa tasapisi ka tulemusi. Seega ei pea sa tingimata tegema trenni selleks, et oma keha eest hoolitseda.


Kommentaare ei ole