{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis viitavad sellele, et sul on tegemist tõelise energiavampiiriga

    foto : pexels / Karoline Gabrowska   Enamik meist on te...

 

 

foto : pexels / Karoline Gabrowska

 

Enamik meist on teadlikud, kes on energiavampiirid, mida see sõna aga täpsemalt tähendab? 

Kui legendides olid vampiirid olendid, kes toitusid inimeste verest, siis energiavampiir vajab teiste energiat elamiseks. Sellepärast ongi selliste inimestega suhtlemine nii kurnav ja väsitav, enamalt jaolt ka sellepärast, et nad vajavad nii palju tähelepanu. Nende elus juhtub alati midagi. Tegemist on inimestega, kellel on pigem madal enesehinnang, see aga ei tähenda nagu oleksid kõik madala enesehinnanguga inimesed energiavampiirid. Energiavampiiri eristab teiste seast suurem tähelepanuvajadus, soov tunnustuse järele ja kindel veendumus, et mitte miski, mis juhtub, pole kunagi nende süü. Energiavampiir võib olla väga meeldiv ja tore inimene. Millised märgid aga viitavad sellele, et tegemist on energiavampiiriga? 


1. Suurem soov tähelepanu järele

Erinevalt teistest inimestest, räägib energiavampiir kogu aeg ainult ise. Ta isegi ei kuula sind vaid ootab võimalust, et saaks jutuotsa üle võtta. Kõik jutuajamised on ühepoolsed temaga. Ta tahab olla ainuke, kes räägib ja ootab, et kõik teised teda kuulaksid. Võib-olla tahtsid sa talle ka rääkida paljudest asjadest aga ei saanudki sõna sekka öelda, sest lihtsalt ei tekkinud õiget juhust ega võimalust. Sest tegelikult sa ei saanudki suud lahti teha, ta rääkis kogu aeg ise.

 

 

 


2. Tema elus juhtub kogu aeg midagi

Tegelikult, kui lähemalt uurida, siis selgub, et ega midagi suurt ei olegi lahti aga kuna tal on nii suur tähelepanuvajadus, teeb ta sääsest ka elevandi. Lihtsalt jälle ainult selle eesmärgiga, et kõik temast räägiksid. Tema elus muutuvad väikesed probleemid ka ületamatuteks raskusteks. 


3. Ta kohe ei oska lõpetada

Ta võib nädalaid hiljem sulle veel kirjutada või rääkida mingist asjast, mis talle südame peale jäi, sooviga, et viimane sõna ja õigus ikkagi talle jääksid. Ta tahab oma südame pealt kõik ära rääkida. Ta võib isegi suhtlemise lõpetada mingi pisikese arusaamatuse pärast. Kui sa temaga nõus ei ole mõnes asjas, ei jäta ta sind rahule ja käib sulle peale, kuni sa alla annad, et temast rahu saada. Ta peab tavaliselt pikka viha. Ta ei oska panna end teise inimese asemele ega näha asju teise vaatenurga pealt, sest ta hoiab kümne küünega oma vaatenurgast ja arvamusest kinni. Ta võtab kõike isiklikult.

 

4. Ta on madala enesehinnanguga ja vajab teiste poolt heakskiitu ja tunnustust

Ta vajab kogu aeg kedagi, kes tema vastu oleks hea ja teda aitaks. Ta võiks ise väga hästi endaga ja oma eluga hakkama saada aga ta nõuab ja ootab teistel liiga palju. Ta nõuab nii palju hoolt, et sinul tekib tunne nagu oleks sinu isik teisejärguline.

 

 

 


5. Ta ei ole kunagi süüdi selles, mida ta teeb või ütleb

Ta teeb sääsest elevandi ja usub kaljukindlalt, et ükski probleem, millega neil tuleb tegemist, ei ole nende endi süü. Energiavampiir oskab ohvrit mängida. Ta süüdistab alati kedagi teist. Temaga ei ole mõtet vaielda, sest ta ajab sind ka hulluks oma mõtteviisiga.


6. Ta ei tunne kedagi õieti, kellega ta suhtleb

Ta ei tunne kunagi huvi, kuidas kellelgi läheb. Ta räägib ju ainult iseendast. Teda ei huvita sinu elu ja ta ei anna sulle ka võimalust endast rääkida. Kõik, mis teda huvitab, on kõik probleemid ja vahejuhtumid, mis temaga on aset leidnud. Probleeme on tal nii palju, et sul tekibki tunne, et sobimatu oleks rääkida headest uudistest sellise inimesega.


7. Temast õhkub mingit halba energiat

Kui sa järele mõtled, siis sa ei mäleta, millal sa teda viimati naeratamas nägid. Ta ei naerata kunagi. Pigem on ta sünge või kurb kogu aeg. Kannab oma nähtamatut murekoormat oma õlgadel. Ta on oma mõtetes, iseennast haletsemas ja seda on tema näost näha. Kui sa talle räägid mõne toreda loo, siis leiab ta võimaluse, et midagi halba ütelda selle kohta. Kui sa räägid talle toredatest vahejuhtumistest, leiab ta ikka, kuidas inimesed on alatud ja valelikud meie ajal ja kedagi ei saa enam uskuda. Ta paneb sind kõiges halba nägema. 

 

 


8. Ta alavääristab sind

Energiavampiir ei taha ainult negatiivset energiat, ta tahab kogu sinu energiat. Teda ei rõõmusta see, et sul hästi läheb. Mokaotsast võib ta öelda, et tore siis ju aga räägib siis kohe millestki, mida tema oma elus on korda saatnud. Ta ei oska siiralt rõõmustada ega teist inimest kiita. Teiste rõõm ja õnn teda ei puuduta. Kui teised naeravad ja neil on tore koos olla, siis on tema vait. Kui jutt käib toredate asjade ümber, ei oska ta midagi öelda. 


9. Tema elus on ainult draamad

Ta ootab alati kõige hullemat. Kui naabrusesse peaks kolima mõni muusikategelane, leiab ta põhjuse, kuidas hakata juba ette muretsema, et edaspidi on rahu läinud ja rahulikel inimestel pole kohta, kuhu minna. Kõike seda ühe kitarri pärast. Ta näeb kõiges halba. Kõige pealiskaudsemad probleemid võtavad hiiglasuure mõõtme tema peas. 


Mida siis teha, kui sul on sellise inimesega tegemist? 

Mõnikord tuleb lihtsalt eemalduda, sest temaga suhtlemine võib rikkuda sinu vaimset tervist. Kui sa aga pead temaga edasi suhtlema paratamatult, tuleb sul paika panna piirid. Tee talle selgeks, et sa ei ole kogu aeg vaba tema jaoks, sul ei ole võimalik teda aidata ja et sa pead enda eest ka hoolitsema. Ära räägi talle oma muredest ja tunnetest, sul ei ole mõtet temaga vaielda.

Kommentaare ei ole