{ads}

HIDE

Viimased

latest

Lõpuks ometi on teada, mille jaoks on liftides peeglid

  foto : unsplash / Petr Magera     Sageli on liftides näha...

 

foto : unsplash / Petr Magera

 

 

Sageli on liftides näha suurt peeglit seina peal. Kui sa arvad, et see on lihtsalt ilu jaoks, siis sa eksid. 

Peeglid ei ole liftides sugugi ainult selleks, et inimesed ennast sealt imetleda saaksid või võiksid selfisid teha. Alates liftide leiutamise ajast 1854. aastal, on liftid aja jooksul suure arengu läbi teinud. Peegleid hakati liftidesse panema aga alles 1950. aastal, kui üks insener avastas, et paljud inimesed tunnevad ängistust olles täis tuubitud liftis. Eriti, kui võtta arvesse asjaolu, et alguses ei liikunud liftid nii ruttu nagu praegu. Seega paigutati liftidesse peeglid, mille eesmärk oli maandada stressi ja tekitada mulje, et aeg läheb rutem. Nii saigi peeglitest liftide disaini osa. 

 

 

 

Peegleid pannakse liftidesse ka turvalisuse huvides, sest peegel jätab mulje avaramast ja suuremast ruumist. Kitsas lift tekitab paljudes inimestes lämbumistunde, mille tõttu paljudel tekib hirm, et enam ei saagi välja. Seega aitab peegel tekitada muljet, et ruum on palju suurem, kui see tegelikult on ning leevendab sellega stressi. Peegelpilt aitab ka neid, kes kannatavad kinnise ruumi kartuse ehk klaustrofoobia käes. Tänu sellele suudab oma hingamist paremini kontrollida, maha rahuneda ega satu paanikasse. Vaadates omaenda peegelpilti, mõtleb inimene vähem selliseid mõtteid, mis tekitavad temas ärevust. 

Peeglist vaatamine aitab hoida inimese tähelepanu mujal, nii ei mõtle inimene oma hirmudele ja kartustele. Inimesed tunnevad ennast tänu sellele palju rahulikumana . Seega tekitab peegel liftis turvatunnet inimeses. Tänu peegelpildile võib inimene silmitseda rahulikult ümbrust. Ja muidugi aitab peeglist vaatamine ka kontrollida enda välimust enne tähtsat koosolekut. 



Kodusedlood © 2023 Sisu kopeerimine keelatud!

Kommentaare ei ole