{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas vabaneda karmavõlast

  foto : unsplash / Dingzeyu Li    Karma on budistliku päri...

 

foto : unsplash / Dingzeyu Li

 

 Karma on budistliku päritoluga õpetus, mis tähendab seda, et kõikide meie tegudel on tagajärg. Karma ei ole vältimatult saabuv sündmus ega karistus. Tegemist on lihtsalt sündmuste reaga, mille põhjustajaks võivad olla meie endi teod. Lisaks sellele, et me peame vastutama oma isiklike tegude tagajärgede eest, võime me kanda ka oma esivanemate karmat. Selles artiklis katsumegi välja selgitada, milline see esivanemate karma täpsemalt on ja kuidas sellest vabaneda. 

Lisaks oma isiklikele valedele valikutele ja tegudele, peavad mõned kandma veelgi raskemat koormat, milleks pole ei midagi muud, kui esivanemate karma. Seda kutsutakse perekarmaks, mis võib olla paljude tervisehädade, isiklike probleemide ning käitumismustrite kordumise põhjustajaks elus. 


Mis on perekarma? 

Perekarma koosneb kõikidest esvanemate poolt sooritatud tegudest, mis on meile edasi kandunud. Kui ühel inimesel on natuke suurem karma - see tähendab, et ta on teinud midagi väga suurt ja märkimisväärset - võib see karma kanduda edasi tema järeltulijatele ehk siis järgmisele põlvkonnale. Niimoodi võib inimene edasi kanda oma energiat, mõtteid ja tegusid. Lisaks sellele on võimalik, et inimene, kes kannab oma õlgadel perekarmat tunneb ka ise, et midagi on valesti ja see, mida ta peab üle elama on täiesti ebaõiglane tema suhtes. Eriti juhu, kui ta on ise enda poolt teinud kõik, et reguleerida negatiivset karmat.

Et leida sellest negatiivsest spiraalist väljapääsu, on kõigepealt vaja selgeks teha, kas ka sina võid olla perekarma kandja ilma, et sa sellest teadlik oleksid. 

 

 

 

Märgid, mis viitavad perekarma probleemidele

 

Seletamatud ja kummalised terviseprobleemid

Mõnikord võid sa haigestuda ilma, et selleks oleks mingit põhjust. Karma energia võib mõjutada sinu tervist. Sul võib olla tunne, et sa kannad kogu maailma valu oma õlgadel.  Sa võid sattuda tihti ka õnnetustesse. Sa nagu tõmbaksid halbu sündmusi endale ligi.

 

Sul on tunne, et sul ei vea kunagi ja sul läheb alati halvasti

Nagu saadaks sind mingi ebaõnn ja mitte ainult sind, vaid ka su lähedasi. Sa leiad, et see on ebaõiglane ja teenimatu, sest sa ei ole midagi teinud, et see sinuga juhtuks. 


Sul on endal tunne, et sa kannad oma õlgadel esivanema süüd 

Ja et kõik su probleemid on saanud sellest alguse.

 

Sul on tunne, et sina oled rohkem, kui teised, seotud oma sugulaste ja perega

Sul on tunne, et teil on mingi nähtamatu ja vaimne side, mis teid omavahel seob. 

 

 

 

Korduvad pereprobleemid

Ehkki sa katsud seda vältida, tuleb sul tihti tegemist pereprobleemidega.

 

Sul on tunne, et sul on halb karmavõlg

Ehkki sa oled kõik teinud, et seda muuta.

 

Sa tunned mõnikord nagu oleksid sa teistsugune, kui teised pereliikmed

Sa mõtled teistmoodi, kui nemad ja sul on raske tihti leida oma kohta nende seas. 

 

Sul on tunne nagu sa oleksid ummikseisus ja sa ei tea, kuidas sellest olukorrast välja pääseda

Sa ei tea, mida enam teha, et oma elu paremaks muuta.

 

Enesekindluse puudus

Hoolimata sellest, et sa oled kasvanud peres, kus sinust hooliti ja sind armastati, on sul ikkagi enesekindlusega probleeme.  

 

 


 

Kuidas vabaneda perekarmast?

Perekarmast on raskem vabaneda, kui oma isiklikust karmast.

 

1. Õpi tänulikkust

Õpi olema tänulik selle üle, mida elu sulle toob. Alusta oma päeva heade mõtetega.

 

2. Armasta

Armasta neid, kes on su ümber ja kellega sa suhtled, näitad välja, et sa hoolid. Muuda teiste inimeste elu paremaks. Ära ole omakasupüüdlik vaid aita alati, kui võimalus selleks avaneb. 

 

3. Tunnista oma süüd

Mõtle oma tegude üle järele, mõtle selle peale, mis sind isiklikult on elus kõige rohkem motiveerinud tegelikult. Tegutse omakasupüüdmatult ja tee kõike armastusega. 

 

4. Ära mõtle negatiivselt

Ära ole eelarvamustega, ära kritiseeri teisi. Ära räägi teistest halba. Muuda oma mõtted positiivsemaks, õpi nägema rohkem head, kui halba. Lase positiivne energia oma ellu. 

 

5. Õpi andestama

Me küll ütleme, et andestame, aga tegelikult ei suuda sageli seda teha. Andestamine aitab sul aga vabaneda negatiivsest energiast.

 



Kommentaare ei ole