{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vaata, mida sa pead sööma hakkama, kui sa tahad kaalust alla saada peale 50. eluaastaid

  Foto : unsplash / Ella Olsson    Kõige parem on kaotada ka...

 

Foto : unsplash / Ella Olsson

 

 Kõige parem on kaotada kaalu tervislikult toitudes. Eriti siis, kui vanust on juba 50+. Vaata, mida sa pead sööme hakkama, kui sa tahad, et su kaal hakkaks langema kiiremini.

Kui sul on eesmärk vabaneda liigsetest kilodest, siis pead sa valima hoolikamalt, mida sa sööd. 

See ei ole sulle ilmselt uudiseks, et teatud toiduained soodustavad kaalulangust ja kaitsevad keha samal ajal haiguste eest. Kõige olulisem on teada, mida süüa. 

 


Kinoa - tervislik valik

Kinoa on teravili, mis sisaldab kõige rohkem vajalikke kiudaineid, mida su organism väga vajab. Kiudained aitavad parandada seedimist ja ainevahetuse tööd. Kiudained aitavad samuti reguleerida söögiisu. Kinoa aitab organismil vabaneda kiiremini sinna kogunenud mürkainetest ja toksiinidest ning hoiab seedeprobleemide eest. 

Kinoa sisaldab ka rohkelt valku, mis aitab ära hoida lihasmassi kadu, ei maksa ära unustada, et peale 50. eluaastaid tuleb hakata rohkem sööma valgurikkaid toite. 

Lisaks sisaldab see teravili ka palju magneesiumit. Kui sul on probleeme kompulsiivse söömishäirega (sa sööd kurbusest, masendusest, rõõmust jne) ja sul tekivad sageli isud mingite teatud toitude järgi, siis kinoa söömine võib aidata sul parandada enesetunnet ning toituda tervislikumalt. Magneesium aitab stressi vastu võidelda. Lisaks magneesiumile sisaldab kinoa ka palju rauda, kaltsiumit, vaske, tsinki ja fosforit. Ning samuti kasulikke vitamiine (B2 ja E-vitamiin).



Kinoa on madala glükeemilise indeksiga, selle teravilja söömine ei tõsta veresuhkru taset ning see piirab rasvade ladestumist. Kõrge glükeemilise indeksiga toitude soodustab ülekaalulisuse teket. Lisaks sellele on alandab kinoa söömine halva kolesterooli taset, on põletikuvastase ja antioksüdantse toimega. 

Kinoa on ka gluteenivaba.

Seega aitab kinoa reguleerida isu ning on kasulik tervisele tänu oma kõrgele toiteväärtusele. 


Kaalust alla saamine peale 50. eluaastaid võib olla keerulisem kui varem, kuid see on siiski võimalik. Siin on mõned soovitused:

  1. Järgi tasakaalustatud toitumist: sööge mitmekesist toitu, mis sisaldab rohkesti värskeid puu- ja köögivilju, täisteratooteid, lahjasid valke ja tervislikke rasvu. Väldi töödeldud toite, kiirtoitu ja suhkrurikkaid jooke.

  2. Kontrolli portsjoni suurust: Vanusega muutub ainevahetus aeglasemaks, seega on oluline süüa mõistlikkuse piires. Õpi oma keha vajadusi tundma ja jälgi, kui palju sa sööd.

  3. Tee regulaarselt trenni ning liigu rohkem. Valige selliseid tegevusi, mis sulle meeldivad ja mida sa saad regulaarselt teha, nagu näiteks jalutamine, ujumine, tantsimine või jooga. Eesmärgiks pvõiks olla vähemalt 150 minutit mõõduka intensiivsusega treeningut nädalas.

  4. Joo piisavalt vett, sest vesi parandab seedimist, muudab ainevahetuse tööd kiiremaks ja aitab kehal toksiinidest vabaneda. Väldi suhkrurikkaid jooke ja alkoholi.

  5. Kaalulangetamine ei tohiks olla aga ainus eesmärk: kaalust alla saamine võib olla oluline tervise seisukohalt, kuid ära keskendu ainult sellele. Oluline on hoida ka vaimset ja emotsionaalset tervist ning hoolitseda oma keha eest tervikuna.


Kommentaare ei ole