{ads}

HIDE

Viimased

latest

9 toiduainet, mis aitavad rasva põletada, samal ajal lihasmassi hoides

        Foto : unsplash / Shashi Chaturvedula Kui sa tahad h...

 

 

 

 

Foto : unsplash / Shashi Chaturvedula

Kui sa tahad heasse vormi saada, siis tuleb kaotada ainult rasva ja hoida lihaseid. 

Tegelikult selleks, et kaotada kaalu, tuleb põletada rohkem kaloreid, kui sa sööd. Kui sa tahad põletada rasva ja hoida lihasmassi, siis pead sa aga tegutsema teisiti. Sa pead sööma rohkem tervislikke toiduaineid, mis sisaldavad sulle vajalikke valke, süsivesikuid, tervislikke rasvhappeid ning kiudaineid, mis aitavad kaasa lihasmassi kasvule. Väldi nii palju, kui võimalik töödeldud toitu. Töödeldud toit täidab kõhtu ja võtab nälja ära aga ei anna kehale midagi vajalikku. Tervislikud toidud on head ja kasulikud, neid pead sa sööma. Ning loomulikult ei tohi unustada treeningut, mis aitavad sul oma eesmärke saavutada. 

 

Kinoa

Kinoa sisaldab rohkelt süsivesikuid ning tagab sulle kogu päevaks vajalikku energiat. Süsivesikud parandavad aga vastupidavust. 

 

 


Liha

B6 vitamiin parandab lihaste vastupidavust. Lahja veiseliha, kalkuni- ja kanaliha on vajalikud lihasmassi ülesehitamiseks ja säilitamiseks. Lisaks sellele on liha hea valguallikas, lahja liha aga ei koorma keha rohkete kaloritega.



Foto : unsplash / Pratick Bacchaw


Pähklid

Pähklid sisaldavad küll palju kaloreid aga samuti fosforit, mis aitab kehal valke toota ning kasutada süsivesikuid energiana.


Kreeka jogurt

Kreeka jogurt sisaldab linoolhapet, mis on tuntud oma rasva põletava ning kaalukaotust soodustava toime poolest. Lisaks sellele aitavad piimavalgud kaasa lihasmassi kasvule. 


Õunaäädikas

Äädikhape, mida õunaäädikas sisaldab, vähendab oluliselt rasvade kuhjumist maos ning tõstab keha võimet rasva kaotada. Õunaäädikaga ei tohi ainult liialdada. 

 

 


Punased oad

Punased oad aitavad lisada valku sinu menüüsse.

 

Pruun riis

Pruun riis sisaldab natuke valkaineid ja on teine süsivesikute allikas. Pruuni riisi peetakse sama tõhusaks, kui vadakuvalku lihasmassi ülesehitamiseks ning lisaks on ta gluteenivaba. Pruun riis sisaldab peamiseid vitamiine ja mineraale, mis tagavad kehale vajalikku energiat.

 

Kala

Kala sisaldab omega-3 rasvhappeid, mis alandab põletikku ning aitab kaotada rasva. Kala aitab vähendada kortisooli tootmist, tegemist on stressihormooniga, mis võib põhjustada rasvade ladestumist.

 

Munad

Muna sisaldab aminohappeid, mis aitavad kasvatada lihasmassi. Lisaks sellele on munad väga toitvad. Munad on parimad toiduained, mis aitavad rasva kaotada ning lihaseid kasvatada. 


 

 

 

 

 






Kommentaare ei ole