{ads}

HIDE

Viimased

latest

Lihtne nipp, mis aitab teadlaste sõnul eluiga pikendada

    foto : unsplash / Shaojie Kõik on sellest teadlikud,...

 

 

foto : unsplash / Shaojie


Kõik on sellest teadlikud, et tervislikud eluviisid mõjutavad otseselt meie tervist ja füüsilist vormi. Mõned harjumused aga aitavad lausa eluiga pikendada. Ja selles artiklis me räägimegi sellest kasulikust nipist, mis aitab pikendada eluiga. 


Kui sa tahad oma eluiga pikendada, siis tuleb sul hakata kiiremini kõndima

Hea uudis on see, et kõndimiseks on meil alati aega, seda võid sa teha tööle minnes või töölt tulles. Ja seega lõikad kasu iga päev, muutes oma tervist tugevamaks. Seega teadlased on nüüd selgeks teinud, et kiirem kõnd on tervisele kasulikum ja võib pikendada lausa märkimisväärselt eluiga. 

Kõik teavad seda, et liikumine on tervisele hea ja aitab kaalust alla saada. Öeldakse ka, et oma tervise huvides tuleks iga päev teha vähemalt 10 000 sammu. 

 


Kiirem kõnd aeglustab vananemist

Leicester'i Ülikooli poolt läbi viidud uurimistöö, mille tulemused avaldati väljaandes Communications Biology, näitas, et kiirem kõnd aitab tõesti pidurdada vananemist ning muuta üldist tervist tugevamaks. 

Selliste tulemuste saamiseks tegid teadlased läbi uurimistöö 405 981 briti elaniku peal. Veelgi täpsemalt analüüsisid teadlased telomeeride pikkust valgetes verelibledes (mis on tõeline bioloogilise vanuse näitaja).  Nii jõudsidki teadlased selgusele, et tänu kiiremale kõndimisele võib 56-aastane inimese bioloogiline vanus olla tõelisest vanusest 16-aastat noorem ehk siis tema telomeerid on sama pikad, kui 46-aastasel inimesel! 

Kui sa aga ei ole suur spordisõber, siis juba see, kui sa liigud tavalisest natuke kiiremas rütmis, mõjub ka hästi sinu tervisele. Seega nüüd sa tead, mida sa tegema pead, kui sa tahad oma eluiga pikendada: liigu rohkem ja lisa tempot.



Kommentaare ei ole