{ads}

HIDE

Viimased

latest

8 märki, mis näitavad, et sa oled keskmisest intelligentsem inimene

foto : unsplash / Priscilla Du Preez      Kas intelligentsu...

foto : unsplash / Priscilla Du Preez

 

 

 Kas intelligentsust on üldse võimalik kindlaks määrata? Sellele küsimusele ei olegi nii lihtne vastata. Intelligentsuse vorme on palju ja erinevaid : keeleline ehk lingvistiline intelligentsus, loogilis-matemaatiline intelligentsus jne. Teadlased on aga välja selgitanud, millised on keskmisest kõrgema intelligentsuse tasemega inimeste ühised jooned. 


8 märki, mis näitavad, et inimene on keskmisest intelligentsem

 

1. Intelligentsed inimesed on empaatilised

Madalama IQ tasemega inimesed käituvad sageli egoistlikult, neil on raske panna end teise inimese asemele selleks, et mõista tema tundeid. Intelligentsed inimesed on empaatilised.

 

 


2. Intelligentsed inimesed jäävad rahulikuks

Kui mõni probleem peakski tekkima, jäävad intelligentsed inimesed rahulikuks selle asemel, et ärrituda. Nad suudavad paremini oma emotsioone kontrollida. 


3. Intelligentsed inimesed ei pea end teistest tähtsamaks

Madalama intelligentsuse tasemega inimesed arvavad sageli endast liiga palju. Neil on madal enesehinnang, mis paneb neid paradoksaalselt uskuma, et nad on teistest paremad. Teiste alandamine aitab parandada nende enesehinnangut. Nad on teiste vastu sallimatud ja mõistavad inimesi hukka ilma neid tundmata. Intelligentsed inimesed tunnevad oma väärtust ega pea midagi kellelegi tõestama. Vastupidi, nad aitavad teisi ja tunnevad siirast rõõmu teiste edusammude üle.


4. Intelligentsed inimesed tunnistavad oma süüd

Oma vigade ja süü tunnistamine ei ole madala intelligentsuse tasemega inimeste kõige tugevam külg. Vastupidi, nad kipuvad alati teisi oma vigades süüdistama. Intelligentsed inimesed võtavad vigu, kui võimalust teha järgmine kord paremini. Oma süü tunnistamine ei valmista neile mingit probleemi.

 

 

 

5. Intelligentsed inimesed analüüsivad kõike

Nad mõtlevad tagajärgede peale ega usu kõike, mida nad kuulevad. Nende suhted (sõprus, armastus) kestavad siiski kauem ja on kindlamad, kui teistel inimestel.  


6. Intelligentsed inimesed armastavad segadust

Nad ei pööra nii palju tähelepanu koristamisele ja sorteerimisele. Nende kontorilaud upub sageli paberikuhja ja raamatute alla. Sageli on nad ka loomingulisemad.


7. Intelligentsed inimesed heidavad hilja magama

Mitmed teaduslikud uuringud on näidanud, et kõrge intelligentsuse tasemega inimesed heidavad sageli magama peale südaööd. 


8. Intelligentsed inimesed on laisad

Intelligentsed inimesed veedavad sageli aega lihtsalt mõtiskledes, vaadeldes ja analüüsides ümbritsevat maailma. 



Kommentaare ei ole