{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kõik see, mida sa pead sellel talvel sööma selleks, et olla terve ja tunda end hästi

  foto : unsplash / Towfiqu barbhuiya Magneesium on tähtis m...

 

foto : unsplash / Towfiqu barbhuiya

Magneesium on tähtis mineraalaine, mis reguleerib sadu keemilisi ja füsioloogilisi protsesse kehas. Magneesiumi on vaja ainevahetuse jaoks, südamelihaste tööks, vereringe reguleerimiseks ja normaalseks närvitalitluseks. Magneesium aitab ka stressi reguleerida, stress nimelt tarbib palju magneesiumit ja seega võib magneesiumipuudus põhjustada ärevushäirete teket. Loe, milliseid magneesiumirikkaid toite peaksid sa sellel talvel sööma selleks, et tunda end hästi ja jääda terveks. 


Sardiinid õlis on heaks magneesiumiallikaks

Sardiin on rasvane kala, mis sisaldab rohkelt magneesiumit, sardiinid õlis sisaldavad  476 mg/ 100g magneesiumit. Seega on see ideaalne suutäis, mis tagab organismile piisava koguse magneesiumi. 


Suhkruta kakaopulber on hea magneesiumiallikas

Suhkruta kakao sisaldab palju magneesiumit (376mg/100g), seega hea põhjus, miks puistada natuke kakaod kas siis  jogurti moosisaia peale, ongi huvitavam.

 

 

Seesamiseemned on head magneesiumiallikad

Seesamiseemned sisaldavad 324mg/ 100g kohta magneesiumit ja on seega ühed toiduained, mis kõige rohkem üldse magneesiumit sisaldavad. Liiale ainult ei maksa minna, sest seesamiseemned on ka kalorirohked (644 kal/100g). Seesamiseemneid võib lisada salatisse või siis võileiva peale.

 

Mandlid on heaks magneesiumiallikaks

Söö mandleid, sest mandlid sisaldavad samuti palju magneesiumit (232mg/100g) ja aitavad stressi maandada. Mandlid on üldse tervisele kasulikud ja samuti maitsvad.

 

Tume šokolaad (70%) on hea magneesiumiallikas

Mitmed magustoidud sisaldavad tumedat šokolaadi aga šokolaad on lisaks ka hea magneesiumiallikas. Söö tükike tumedat šokolaadi, kui sa tunned, et kurbus poeb hinge või stressi on liiga palju.

 

 

Seemnete ja teraviljadega sai on hea magneesiumiallikas

Täisteravilja sai seemntega on hea magneesiumiallikas (181mg/100g). Sellise saiaga on hea võileibu valmistada.

 

Tatrajahu on hea magneesiumiallikas

Tatrajahu sisaldab 157mg/100g kohta magneesiumit ja on väga hea alternatiiv valge nisujahu asemele. Oled sa proovinud tatrajahust pannkooke teha? 

 

Tofu on hea magneesiumiallikas

Tofu juust sisaldab 134mg/100 g kohta magneesiumit. Köögis toiduvalmistamisel võib tofut kasutada näiteks koogiretseptide või siis soolase toidu valmistamisel.  

Kommentaare ei ole