{ads}

HIDE

Viimased

latest

Millised kodutööd põletavad kõige rohkem kaloreid?

  Foto : unsplash / The Creative Exchange      Sul pole aeg...

 

Foto : unsplash / The Creative Exchange

 

 

 Sul pole aega trenni teha? Siis muuda oma kodu koristamine tõeliseks kaloreid põletavaid treeninguks. 

Selleks, et kaalu kaotada, on vaja teha harjutusi ja põletada rohkem kaloreid. Sa võid täiesti vabalt trennida end ka kodutöid tehes. Peamine vabandus,mida kasutavad need inimesed, kes spordiga ei tegele, on ajapuudus. Nii palju teisi asju on ju teha selle asemel, et kangi tõsta, joosta või kätekõverdusi teha. Samas on kõik tervise spetsialistid ühel nõud: aktiivne eluviis on väga tähtis tervise seisukohalt ja hea elukvaliteedi tagamiseks. Sa ei pea sisse seadma suuri muutusi treenimiseks aga aja võitmiseks võid sa liita 2 kasulikku asja omavahel. Millised kodutööd põletavad kõige rohkem kaloreid? Sest usu või mitte, sa võid koristada oma kodu nii, et sellest saaks tõeline treening, mis aitab põletada kaloreid, treenida lihaseid ja koristada kodu samal ajal.  

 

 

 

 

Ilmselt sa tead juba, et iga tegevus, mida sa päeva jooksul teed - kaasa arvatud hingamine - põletab teatud hulga kaloreid ja et see kaloritehulk võib olla suurem, kui sa lisad koormust ja raskust igale tegevusele, mida sa sooritad. Kodu koristades, piisab ainult poolest tunnist, et põletada õigeid liigutusi tehes täpselt sama palju kaloreid, kui tavalise treeningu ajal jõusaalis. 


Treening:

Tõmba tolmuimejaga või pühi harjaga põrandad üle: 4 kalorit minutis

Kuidas põletada rohkem kaloreid: tee väljaaste iga kord, kui sa liigud edasi tolmuimeja, harja või lapiga. Väljaaste tegemiseks seisa jalad koos ja astu ettepoole, kõverdades põlve. Nii treenid sa alaseljalihaseid, tuhara- ja reielihaseid. 

 

 

via GIPHY

 

 

Pindade puhastamine : 4 kalorit minutis

Kuidas põletada rohkem kaloreid : Kui puhastust nõudvad pinnad on peast kõrgemal, tõuse varvastele, hoia paar sekundit asendit ja lasku taas taldadele, nii paned sa tööle säärelihased. Köögi - või vannitoamööblit puhastades seisa ühel jalal. Koormuse suurendamiseks võid sa teha samal ajal käeringe. Nii treenid sa tuhara - ja reielihaseid. 

Madalate pindade puhastamine : 4 kalorit minutis

Kuidas põletada rohkem kaloreid: Olles põlvili, ära istu kandade peale, vaid jää põlvili ning sirutades käe välja lapiga tõmbamiseks, siruta samal ajal teine jalg välja ning seejärel korda vastaskäe ja jalaga harjutust. Nii treenid sa tuhara- ja seljalihaseid ning alakehalihaseid.  

 

 

 

 

 

Trepist üles minemine 1 - 5 kilost raskust kandes : 6 kalorit minutis

Kuidas põletada rohkem kaloreid : kui sa kannad pesukorvi või kodupuhastuse vahendeid, mida sa pead viima ühelt korruselt teisele, siis soorita etteaste iga astme peal. Raskust kandes treenid sa ülakeha lihaseid. Väljaastete tegemine paneb tööle tuharalihased. 

Palju kaloreid sa põletad nii? 

Kui sa koristad oma kodu rohkem, kui tund aeg, siis inimene, kes kaalub 70-kilo võib põletada kuni 200 kalorit koristamise jooksul. Kui sa lisad aga koormust ja muudad harjutusi keerulisemaks, võid sa põletada veelgi rohkem kaloreid ning tugevdada oma lihaseid.

Kommentaare ei ole