{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa tead, kui palju sa tegelikult pead kõndima iga nädal selleks, et saledaks saada?

  Foto: unsplash / Brian Mann Kas sa tahaksid kaalu kaotada ...

 

Foto: unsplash / Brian Mann

Kas sa tahaksid kaalu kaotada aga ei tea, kuidas kõige paremini sporti teha, siis ära muretse, sa ei pea hakkama jõusaalis tundide kaupa rassima ega jooksmas käima. Piisab ka sellest, kui sa hakkad iga päev kõndima.  Jalgsi kõndimine aitab põletada efektiivselt rasva. Ja kui sa seejuures toitud mitmekülgselt ning tasakaalukalt, siis hakkavad su kilod iseenesest kaduma. 

Tehes madala intensiivsusega treeningut pool tundi päevas, hakkab organism ammutama energiat rasvavarudest. 


Kui palju tuleb siis kõndida selleks, et kaal langema hakkaks ?

Kõndides tund aega 5km/ tunnis, kulutad sa 240 kalorit. Lisades natuke tempot ja kõndides 7 km/ tunnis, kulutad sa 360 kalorit. Selleks, et kaal hakkaks langema, tuleb sul iga päev teha 10 000 sammu ehk siis kõndida pool tundi keskmise kiirusega.

 

 

Aga see pole veel kõik. Selleks, et tõesti saledaks saada ja vabaneda üleliigsetest kilodest, tuleb sul regulaarselt hakata kõndima. Selle jaoks kasuta alati võimalust, et minna jalgsi, kui võimalik. Lifti asemel kasuta treppi. Lõunapausi ajal katsu kõndida vähemalt 10 minutit. Ja nädalavahetusel katsu teha 10 000 sammu rohkem, kui eelmisel korral. 

Ja loomulikult tuleb teha muutused toitumises ning süüa tasakaalukamalt. Aga seejuures ei maksa ära unustada, et lihased kaaluvad rohkem, kui rasv, seega ära usalda niipalju oma kaalunumbrit vaid mõõdulinti.

Kommentaare ei ole