{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mida teha, kui nahk on muutunud talvel liiga kuivaks?

  Foto : unsplash /Humphrey Muleba Lisaks sellele, et kogu a...

 

Foto : unsplash /Humphrey Muleba

Lisaks sellele, et kogu aeg on külm, toovad talveilmad kaasa ka teisi probleeme. Näiteks muutub just külmade ilmadega nahk väga kuivaks. Mida sellisel puhul ette võtta? 

Kui nahk on muutunud kuivaks, siis kipub ta punetama, muutub karedaks ja võib isegi hakata pragunema. See on hästi ebameeldiv aga õnneks aitavad mõned nipid selle vastu võidelda. 


Millised märgid viitavad sellele, et nahk on liiga kuiv? 

Keha normaalne temperatuur ei tohi langeda alla teatud temperatuuri, vastasel korral võib tekkida hüpotermia ehk siis üldine alajahtumine. Et seda ära hoida, tõmbuvad veresooned kokku ja ahenevad. Meie keha jääb ilusasti sooja aga nahk, mis kõige rohkem kannatab, muutub kuivaks. Selle jaoks, et tunda ära, millised märgid viitavad kuivale nahale, tuleb vaadata milline on nahk küünarnukkide ja põlvede peal. Kui nahk nendes piirkondades on muutunud veelgi kuivemaks, kui silmaga on näha surnud naharakke nahapinnal  ning nahk on hakanud punetama, siis on sul kuiv nahk. 

 

 


Igapäevased muutused

Selleks, et leevendada talvist nahakuivust, tuleks kasutada mõningaid nippe. Kõigepealt selle asemel, et jääda liiga kauaks kuuma vanni mõnulema, tuleks käia kiiresti duÅ¡i all ja pesta end mitte kuuma, vaid leige veega. Kuum vesi kuivatab nahka. Teine asi, mida sa võiksid muuta, on toatemperatuur. Ära küta tuba liiga soojaks, kõige parem oleks, kui ruumis oleks kõige rohkem 20°, et ei tekiks liiga suurt vahet välis- ja sisetemperatuuri vahel. Paljudele see mõte muidugi ei meeldi aga sinu nahale on see kasulik. 


Toitumine, mis hoiab nahka kuivuse eest

Toitumise osas tuleks süüa toite, mis sisaldavad oomega-3 ja oomega-6 rasvhappeid. Samuti tuleks süüa valku, mis sisaldab retinooli ja mis soodustavad rakkude taastumist. Ja loomulikult tuleks juua palju vedelikku, piirata aga kohvi ja alkoholi tarbimist.


Väikesed igapäevased nipid, mis aitavad kuiva naha vastu

Kindlasti tuleks kasutada rikkalikuma koostisega näokreemi talvel. Vältida tuleks naha koorimist, selle asemel teha niisutavat näomaski. Keha tuleks pesta aga vahenditega, mis ei sisalda seepi ning peale pesemist tuleks kindlasti oma nahka kreemitada.


Kommentaare ei ole