{ads}

HIDE

Viimased

latest

ISTP

  Tom Cruise ISTP "Ma tahtsin elada tõelist elu, teistsugust elu. Ma ei tahtnud minna samadesse kohtadesse iga päev ja näha samu in...

 
Tom Cruise

ISTP

"Ma tahtsin elada tõelist elu, teistsugust elu. Ma ei tahtnud minna samadesse kohtadesse iga päev ja näha samu inimesi ja teha sama tööd. Ma tahtsin huvitavaid väljakutseid." - Harrison Ford

Talle meeldib töötada oma käte ja silmadega, katsuda ja uurida maailma, mis teda ümbritseb säilitades samal ajal stoilise rahu ja suure huvi kõige vastu. Selle isiksusetüübiga inimesed on tegijad, kes teevad ühe projekti kallal lõpetades alustavad uuega, kes loovad asju nii tarbeks, kui rõõmuks. Nad õpivad aastate jooksul oma ümbritsevast keskkonnast palju. Sageli töötavad nad mehhaanikute või inseneridena - nende kõige suurem rõõm on käsi mustaks teha, monteerides asju  lahti ja pannes neid siis kokku tagasi nii, et asi toimiks paremini, kui ennem.

Ta tutvub ideedega neid luues, neid parandades, neid läbi katsudes ja läbi isiklike kogemuste. Talle meeldib, kui teised huvituvad tema tegemistest, samuti teda ei sega see, kui keegi tuleb tema isiklikku ruumi. Seda aga tingimusel, et teised ei hakka teda ümber kasvatama ega piira tema vabadust. 


Ta on optimistlik ja oma loomult hea inimene. Tal ei ole vaja palju selleks, et õnnelik olla. Talle meeldib aru saada ja mõista, kuidas asjad toimivad aga teoreetiline külg huvitab teda vähe. Ta on aktiivse eluviisiga ja võib ruttu igavust tunda, kui tal tegevus puudub. Talle meeldivad riskiga seotud spordialad. Ta tahab olla iseseisev ja teda piiravad ainult tema enda uskumused.

Talle meeldib teisi aidata ja oma kogemusi teistega jagada, eriti nendega, keda ta hindab ja kes on talle lähedased. Kahju kohe, et neid on nii vähe maailmas - mitte rohkem, kui 5% maailma rahvastiku seast. Selle isiksusetüübiga naised on veelgi haruldasemad - nendele omistatav naiselik roll sobib neile vähe: rohkem peetakse selliseid naisi tavaliselt poisilikeks juba varasest east saadik.

Isegi, kui tema soov tegeleda mehhaanikaga võib panna alguses mõtlema, et nad on väga lihtsad inimesed, siis tegelikult on tegemist pigem salapäraste inimestega. Nad on sõbralikud aga reserveeritud, rahulikud aga korraga spontaansed, hästi uudishimulikud aga suutmata keskenduda õpingutele. Raske on ennustada ette elu nendega, seda ei tea isegi nende kõige lähedasemad inimesed. Nad võivad tunduda lojaalsed ja tasakaalukad mõnel hetkel aga tegelikult on neis peidus suur kogus impulsiivsust ja nad on suutelised plahvatama ilma ette hoiatamata. Ja see võib viia nende huvi täiesti uutele suundadele.

Nende otsused tulevad reaalsusetunnetusest ja nende otsuste keskmes on näha põhimõtteid, mis toetuvad aususele. Selle asemel, et vältida teiste inimeste jalgade peal tallamist selleks, et teised ei talla nende jalgadel, võivad nad minna liiga kaugele ja hakata hauduma kättemaksuplaane, et mäng oleks aus.

Kõige suurem probleem, mis neil ette tuleb, on see, et nad tegutsevad sageli liiga vara, uskudes, et kõik on sellised nagu nemad ja neile on kõik lubatud. Nad on esimesed kes hakkavad rääkima mõnda ebadelikaatset nalja või liiga palju tegelema kellegi teise projektiga, mille jaoks nad pole veel luba saanud. Või siis esimesed, kes hakkavad teistega kaklema või lõbutsema, või siis muudavad korraga projekti, sest midagi muud huvitavat tuli vahepeal vahele.

Mitte midagi pole igavam, kui kõik inimesed, kes on sinuga samal nõul.

Ta on veendunud, et paljudel inimestel on liiga piiratud mõtlemine. Sellised inimesed, kes ei taha kuulda ebadelikaatseid nalju jne.

Tal on raske teiste tundeid ära aimata aga see on kõigest sellepärast, et tal on raskusi isegi enda tunnete mõistmisega. Ta katsub oma suhteid läbi tegude kaudu, mitte tunnete ja see võib avada tee pettumustele koduseinte vahel. Tal on raske piirangute ja juhtnööridega, mida talle antakse. Ta eelistab olla vaba ja seab ise endale juhtnööre.

Tema elu teeb õnnelikuks see, et ta saab tööd teha koos sõpradega, kes mõistavad teda, tema ettearvamatut iseloomu ja tema huumorimeelt ning kes annavad talle praktilisi nõuandeid.



Suhted

Oma sõpradele on ta ustav ja truu, ta kasutab üksindusehetki selleks, et üles ehitada oma maailmavaade. Ta tahab jääda neutraalseks ja püsida faktide juures selleks, et anda olukorrale oma hinnang. Ta ei usalda aga emotsioone ja tundeid. Ta võib-olla ei oska hästi teisi ära kuulata ja kindlasti ei võta kuulda nõuandeid, mis võiksid piirata tema iseseisvust ja vabadust.

Tegevus

Ta pöörab palju tähelepanu detailidele ja asjade praktilisele küljele, ta on sageli kuldsete kätega. Ta kohandub ruttu ümbritsevaga ja reageerib kiiresti ootamatuste puhul. Ta on hea otsuste vastuvõtja ja teab, kuidas kriisiolukorras toimida.

Ametid, mis talle sobivad: politsei, detektiiv, kohtuekspertiis, ettevõtte juht, arvutiteadlane, puusepp, mehhaanik, piloot, sportlane.

Kuulsused, kellel on ISTP isiksusetüüp: Clint Eastwood, Milla Jovovich, Tom Cruise, Michael Jordan

Tagasi testi juurde

Kommentaare ei ole