{ads}

HIDE

Viimased

latest

ISTJ

  ISTJ "Ma olen tähele pannud, et kui tundub nagu ühest inimesest piisaks mõne asja tegemiseks, siis see asi ei ole nii hästi tehtu...


 
ISTJ


"Ma olen tähele pannud, et kui tundub nagu ühest inimesest piisaks mõne asja tegemiseks, siis see asi ei ole nii hästi tehtud kahe inimese pool ja halvemini tehtud või üldsegi mitte, kui selle kallal on vaeva näinud kolm või rohkemgi inimest." - George Washington

Usutakse, et see on üks levinum isiksusetüüpidest, sest neid on maailmas lausa 13%. Nende üleni terve olemus, pragmaatiline loogika ja väsimatu pühendumus oma kohustuste ja töö vastu, muudavad ta asendamatuks paljudes ettevõtetes ja organisatsioonides, mis toetavad selliseid reegleid, traditsioone ja norme nagu advokaadibüroo ja kõik militaarorganismid. Selle isiksusetüübiga inimestele meeldib vastutus oma tegude ees ja neile pakub uhkust töö, mida nad teevad. Kui nad töötavad mõne eesmärgi nimel, siis ei arvesta nad oma aega ega energiat, mille abil nad lõpetavad oma töö täpselt ja kannatlikult.


Nad loovad palju hüpoteese, sest neile meeldib analüüsida oma keskkonda, kontrollida andmeid ja jõuda pragmaatilisele tegevuskäigule. Nad asuvad otse asja kallale ja kui nad on vastu võtnud mõne otsuse, siis annavad nad edasi vajaliku info oodates, et teised kohe sedamaid olukorda mõistavad ja sellest aru saavad ning tegevusse asuvad. Nad ei talu otsustamatust ja kaotavad kannatuse veelgi rutem, kui nende tegevust arvustatakse ebapraktiliste teooriatega, eriti juhul, kui need teooriad ei püsi mitte millegi peal. 

Kui nad on ütelnud, et nad midagi teevad, siis nad teevad seda. Nad viivad täide oma kohustused ükskõik millise isikliku hinnaga ja nad ei saa aru inimestest, kes oma lubadustest kinni ei pea. Kõige rohkem ärritavad teda inimesed, kelles on suur osa laiskust ja ebaausust.  Sellepärast kõige sagedamini eelistab ta töötada üksi ja olla vähemalt kindel, et tema autoritaarsus on kindlalt rakendatud, see võimaldab tal oma eesmärke täide viia ilma, et ta kellegagi vaidlema peaks ja samuti jääb ära teiste pärast muretsemine.

Ta on elava loomusega ja konkreetne, ta eelistab olla iseseisev, selle asemel, et kellelegi aru anda oma tegevustest. Ta on veendunud, et kellegist sõltumine on märk inimese nõrkusest, tema arvamus iseendast ja oma suurusest ei luba tal sellisesse lõksu langeda.

Kuna tal on nii terviklik loomus, siis ületab see sageli tema enda arusaamise. Ta allub reeglitele ja seatud juhtnööridele. Ta tunnistab oma vigu ja räägib tõtt ka siis, kui see toob talle kaasa halbu tagajärgi. Tema jaoks on ausus palju tähtsam tunnetest ja see võib teisi viia mõttele, nagu oleks ta tundetu ja südametu inimene. Selle isiksusetüübiga inimestel võib olla raskusi oma tunnete väljendamisega aga kui teda süüdistada tunnete jaheduses või üldse selle puudumises, siis see teeb talle meeletult haiget.




Tema kohusetunne ja pühendumine aitavad tal korda saata suuri asju aga on ka samas tema suurimaks nõrkuseks, mida need, kellel on väiksem südametunnistus, hea meelega ära kasutavad. Nad otsivad stabiilsust ja kindlust oma elus, sest nad peavad tööd kõige tähtsamaks elus. Ent võib juhtuda, et tema kolleegid annavad talle pidevalt oma tööd edasi teades, et ta kõik alati ära teeb. Oma arvamuse hoiab ta aga iseendale ja laseb faktidel rääkida enda eest. Sageli võib minna aga tükk aega enne, kui tõendusmaterjalid päevavalgele ilmuvad.

Ta ei tohiks unustada iseenda eest hoolt kanda. Tema suur kohusetundlikkus võib lõpuks hakata tema vastu töötama, tekitades talle emotsionaalse koorma, mida kohe näha ei ole ent mis aastaid hiljem võib välja ilmuda alles siis, kui enam mitte midagi teha ei saa. 

Iseloom

Ta on väga tugevalt mõjutatud kõikidest sõnumitest, mida tema viis meelt talle kogu aeg saadavad. Ta on muidu rahuliku olemusega inimene, kes näeb maailma läbi ratsionaalse pilgu. Tal on vastutustunnet ja teda peetakse kohusetundlikuks inimeseks, kes teeb asjad ära õigeks ajaks ja õigeks tunniks. Ta on lojaalne inimestele, kes teda ümbritsevad.

Talle meeldib kanda hoolt oma ümbruskonna ja kõige selle eest, mis puudutab tema igapäevast elu. Tema deviis võiks lausa olla: üks koht igale asjale ja iga asi omale kohale!

Tal on samuti natuke originaalne ja omanäoline huumorimeel.

Suhted

Ta on perfektsionist, kes ei mõista alati omaenda emotsioone. Ta katsub vastata oma lähedaste vajadustele ja emotsioonidele nii hästi, kui võimalik aga teeb seda rohkem läbi tegude, kui oma sõnade. Ta on aga võimeline väljuma oma reserveeritud hoiakust selleks, et hoolitseda oma lähedaste eest. Ta vajab rahu ja kindlust ja on sageli veendunud, et teised inimesed on iseenda vastu sama nõudlikud nagu tema ise seda on.

Tegevus

Ta tahab, et töö saaks võimalikult korralikult ja õigeaegselt tehtud ning võib olla mõnikord liiga nõudlik. Ta töötab praktilise eesmärgi nimel, talle meeldib olla üksi ning tunda autoritaarset positsiooni. Tal on ülihea mälu, ta oskab hästi organiseerida ja planeerida oma tööd ning viib alustatu alati lõpule. Ta peab oma lubadustest kinni ja tal on kalduvus aidata teisi ilma, et ta ootaks midagi vastu. Mõnikord teeb ta rohkem, kui peaks ja saamata ainuski kasu selle eest.

Ametid, mis talle sobivad: juhtiv kaader, administraator, ettevõtte juht, raamatupidaja, finantsagent, politsei, detektiiv, kohtunik või advokaat, arst või hambaarst, arvutiteadlane, ohvitser.

Kuulsad inimesed, kellel on ISTJ isiksusetüüp: Sting, Denzel Washington, Angela Merkel, Natalie Portman, Anthony Hopkins, George Washington, George H. W. Bush,

Tagasi testi juurde







Kommentaare ei ole