{ads}

HIDE

Viimased

latest

ESTP

  ESTP "Elu on julge seiklus või üldse mitte midagi." - Helen Keller Selle isiksusetüübiga inimestel on  alati otsene mõju ...


 
ESTP


"Elu on julge seiklus või üldse mitte midagi." - Helen Keller

Selle isiksusetüübiga inimestel on  alati otsene mõju oma otsesele ümbrusele. Parim viis, kuidas neid üles leida, on mõnel seltskonnaüritusel vaadata inimesi, kelle ümber on alati suur tunglemine. Ta on naerusuine ja tore, tema huumor on aga otsekohene ja mõnikord salvav. Talle meeldib tähelepanu enda peale tõmmata. Alati, kui kedagi lavale palutakse, on ta lahkesti nõus või siis pakub ta välja mõnda tagasihoidliku loomusega sõpra.

Tema tähelepanu ei suuda köita pikemat aega abstraktsed mõisted ja rasked jutuajamised maailma globaalse olukorra suhtes. Ta toob vestlusse aga kaasa energiat koos hea annuse intelligentsusega aga talle meeldib rääkida sellest, kes kus on või hoopis parem - minna välja ise seda tegema. Tema tegutseb kõigepealt ja mõtleb alles hiljem, ta korrigeerib vigu poole tee peal selle asemel, et mitte midagi teha ja valmistab samal ajal tagavaraplaane ja päästevarjante. 

Tema on sellise isiksusetüübiga inimene, kes kõige suurema tõenäosusega võib muuta oma ohtlikke käitumisharjumusi eluviisiks. Ta elab käesolevas hetkes ja vajadusel tegutseb. Sellise isiksusetüübiga inimesed armastavad draamasid, tuliseid kirgi ja naudingut. Ja mitte sellepärast, et tunda emotsionaalset ergutust vaid selle pärast, et stimuleerida oma loogilist mõtlemist. Nad võtavad vastu otsuseid viimasel minutil, tehes seda kiirelt ja tõhusalt, toetudes faktidele ja ratsionaalsusele.



Selle pärast on koolid ja teised hästi organiseeritud asutused nende jaoks suureks probleemiks. Mitte selle pärast, et nad oleksid rumalad või oskamatud, vaid selle pärast, et see korra- ja reeglipärane kasvatus jääb võõraks viisile, kuidas nemad on harjunud õppima. Neil on vaja suuri pingutusi, et aru saada selle protsessi vajalikkusest.

Samuti on raske see, et nende jaoks on palju loogilisem kasutada oma isiklikku tarkust, kui teiste oma. Reeglid on tehtud selleks, et neid rikkuda. See on arusaam, mida enamik õpetajaid ei jaga ja selline arvamus jätab neist kummalise mulje. 

Nad on teistest inimestest otsekohesemad ja spontaansemad, nad märkavad väga hästi väikesi muutusi. On siis tegemist näoilmega, uue riietusstiiliga või mõne harjumuse kadumisega  - nad näevad teoste varjatud mõtteid seal, kus mõni teine mitte midagi ei näe. Nad kasutavad oma vaatlustulemusi otsekohe ära, esitavad küsimusi, sageli endale aru andmata, kas nad sellega kellegi tundeid riivavad või mitte. Nad peaksid mõtlema sellele, et kõik inimesed ei taha rääkida oma saladustest ja otsustest.

Kui nad ette ei vaata piisavalt, võivad nad end lasta kaasa tõmmata käesolevast hetkest, minna liiga kaugele ja tallata jalge alla teiste inimeste tunded või siis unustada hoolitseda oma tervise ja turvatunde eest. Sellise isiksusetüübiga inimesi on maailmas kõigest 4%, seega täpselt piisavalt, et oleks rivaale ja võitlejaid ja liiga vähe, et see liiga ohtlikuks muutuks.

Nad on täis energiat ja tulist kirge, mõni ratsionaalsema vaimuga aga hajameelne inimene leiab kindlasti nende juures midagi kiiduväärset. Nad on elurõõmsad, veenvad ja kannavad oma lipuvärve kõrgel - nad on gruppide juhid, kes viivad teisi vähemtuntud radadele ja leiavad midagi põnevat igal pool kuhu nad ka ei lähe. Ta tahab kasutada oma tugevaid külgi selleks, et üles ehitada midagi konstruktiivset ja tänuväärset - selline on tema deviis ja tahtmine.
Iseloom

Ta on aktiivse ja kiire eluviisiga, talle meeldib lõbutseda ja riskeerida. Ta ei karda tegeleda keerukate ja raskete probleemidega. Ta elab käesolevas hetkes ja ei koorma end teooriatega. Kui ta on mõne projektiga lõpule jõudnud, võtab ta järgmise käsile. Talle meeldib improviseerida, jutte jutustada ja olla seltskonnahingeks.



Suhted

Tal on eriline anne, mis võimaldab tal näha läbi teiste inimeste motivatsioone, jälgides nende käitumist ja miimikaid. Ta võib aga seda annet oma huvides ära kasutada...

Ta ei vali oma sõnu rääkides. Teda huvitab pigem see, et jutus oleks loogika, kui vestluskaaslase tundeelu. Ta on entusiastlik ja oskab teisi motiveerida.

Tegevus

Ta ei ole hea õpilane. Talle meeldib pigem asjade praktiline külg, kui see, mida ta õpib. Temast saaks väga hea kaubandustegelane - ta on võimeline müüma ükskõik millist ideed esimesele vastutulijale. Ent talle ei meeldi tegeleda igapäevaste rutiinsete kohustustega ja olla hommikust õhtuni kontoris kinniste seinte vahel. Ta on kuulus selle poolest, et alustab suurte projektidega aga jätab teistele nende lõpule viimise. Kogu tema energia kulub ettevõtete loomise peale.

Sobivad ametid: kaubandusesindaja, politsei, detektiiv, anestesioloog, kiirabitöötaja, tehnik, ettevõtte looja.

Kuulsad inimesed, kellel on ESTP isiksusetüüp: Ernest Hemingway, Jack Nicholson, Eddie Murphy, Madonna

Tagasi testi juurde

Kommentaare ei ole