{ads}

HIDE

Viimased

latest

ESTJ

  ESTJ "Kord on kõige alus." - Edmund Burke Nagu direktorid on selle isiksusetüübiga inimesed esinduslikud ja armastavad kor...

 

ESTJ

"Kord on kõige alus." - Edmund Burke

Nagu direktorid on selle isiksusetüübiga inimesed esinduslikud ja armastavad korda. Nad kasutavad oma mõistust, millega jagada asjad headeks ja halbadeks - halb on tavaliselt põhjuseks, miks kokku kutsuda pere ja töökollektiiv. Tal on sellised head omadused nagu ausus, kohusetunne ja väärikus. Neid hinnatakse nende mõtete selguse ja nõuannete poolest. Nad oskavad näidata õiget suunda neile, kes on eksinud. Nad on uhked, kui saavad inimesi kokku kutsuda. Nad võtavad oma organiseerijarolli tõsiselt ja näevad vaeva, et mitte keegi ei puuduks suurte sündmuste tähistamise juurest, mis on nende jaoks olulised.

Selliste inimeste kätte usaldatakse juhtimine demokraatlikes riikides. 11% maailma elanikest on selle isiksusetüübiga, nende seas paljud Ameerika Ühendriikide presidendid. Nad usuvad kaljukindlalt autoritaarsusesse, mis tuleb kaasa seadusega ja autoritaarsusesse, mida tuleb välja teenida. Nad annavad ise eeskuju ja näitavad välja täielikku pühenduvust ja sihikindlust. Nad jätavad kõrvale täielikult laiskuse ja ebaaususe, eriti töö juures. Kui on inimesi, kes kinnitavad, et raske kätetöö on hea vahend, mille abil iseloomu kasvatada, siis on need just nemad.



Nad on teadlikud oma ümbrusest ja keskkonnast ning elavad kindlate ja kindlaks tehtud faktidega maailmas. Nad on veendunud oma teadmistes ja see tähendab, et isegi vastupanu korral jäävad nad kindlaks oma põhimõtetele ja uskumustele ja suudavad selgeks teha, mida nad vastu võtavad ja mida mitte. Nende arvamused ei ole sisutühjad, sest rohkem, kui teised, on nad valmis sedamaid asuma keeruliste ja raskete projektide kallale, jättes samal ajal mulje nagu oleks see lihtne ja võimalik igaühe jaoks.

Ent nad ei tööta üksi ja ta eeldab, et teised võtavad tööd sama tõsiselt ja on sama professionaalsed. Selle isiksusetüübiga inimesed peavad oma lubadustest kinni. Kui mõni alluv või töökaaslane peaks tema tööd segama oma ebakompetentsuse või laiskuse tõttu, siis ei karda nad oma viha väljendada. Neid süüdistatakse paindumatus iseloomus aga tegelikult usub ta tõesti seda, et tema väärtushinnangud võimaldavad ühiskonnal edasi minna.

Nad on eeskujulikud: aitavad naabreid, toetavad seadust ja kindlustavad, et kõik inimesed osaleksid organisatsioonide ja tööde juures, mida nad tähtsaks peavad.

Kõige suurem väljakutse nende jaoks on mõista, et kõik inimesed ei käi sama teed pidi ja kõik ei too sama palju kasu. Tõeline juht tunneb iga inimese tugevust sama hästi nagu terve meeskonna oma.


Iseloom

Ta elab käesolevas hetkes ja tänases päevas. Ta on hea vaatleja, kes märkab teiste inimeste vajadusi ja paneb tähele maailmas aset leidvaid sündmusi. Tal on kontroll selle üle, mis teda ümbritseb, ta tegutseb alati kiirelt ja kindlalt. ta väärtustab olemasolevaid traditsioone, seadusi ja kohustusi ning ootab ka teistelt sama.

Suhted

Ta on hea suhtleja ja talle meeldib teistega koos olla. Ta võib olla liiga kriitilise meelega ja kritiseerida valju häälega neid, kes ei kattu tema väärtushinnangutega. Ta on siiras aga võib unustada seejuures liiga kergekäeliselt teiste inimeste tunded. Stressi korral otsib ta üksindust ja tal on kalduvus isoleerida ennast - sellistel puhkudel on tal raske oma tundeid teistele väljendada.

Tegevus

Ta on kohusetundlik ja varustatud praktilise meelega, ta teab täpselt, mida ta tahab. Ta väärtustab oskusi ja efektiivsust. Ta on väga energiline, usaldusväärne ja talle meeldib näha oma töö kiiret tulemust.

Ametid, mis talle sobivad: administraator, juhataja, politsei, detektiiv, kohtunik, finantsagent, õpetaja.

Kuulsad inimesed, kellel on ESTJ isiksusetüüp: Sonia Sotomayor, John D. Rockfeller, Judge Judy, Frank Sinatra

Tagasi testi juurde

Kommentaare ei ole