{ads}

HIDE

Viimased

latest

ISFP

  ISFP "Ma muutun päeva jooksul. Ma ärkan üles ja olen üks inimene, kui ma magama heidan, olen ma kindel, et olen keegi teine."...



 
ISFP

"Ma muutun päeva jooksul. Ma ärkan üles ja olen üks inimene, kui ma magama heidan, olen ma kindel, et olen keegi teine." - Bob Dylan

ISFP isiksusetüübiga inimesed on tõelised kunstnikud aga mitte tavapärases mõttes - nad ei lähe maalima ilusat maastikku. Ehkki, päris tihti, on nad selleks suutelised. Nad kasutavad pigem esteetikat, disaini ja enda omi valikuid ja tegusid selleks, et ühiskondliku konventsiooni piire ületada. Talle meeldib segadust tekitada ja ei vasta traditsioonilistele ootustele oma hoiaku ja käitumisega. Ilmselt tahaks ta kogu maailmale edasi anda sõnumit: "Ära katsugegi mind riiulisse või sahtlisse panna koos teistega!"

Ta on õnnelik sellisena nagu ta on. Tema maailm on värve täis ja sensuaalne, inspireeritud tõelistest suhetest teiste inimeste ja ideedega. Talle meeldib uuesti järele mõtelda nende suhete üle, leida neile uusi põhjuseid. Talle meeldib teha uusi katsetusi ja saada uusi perspektiive. Ainult iseenda peal katsetades saab ta asjadest tõeliselt aimu. 



Hoolimata kõigest sellest on ta kahtlemata introvert, kes suudab üllatada sõpru ka siis, kui ta on juba lavalt lahkunud ja vajab aega üksi olemiseks. Ent mitte selle pärast, et ta on üksi, ei tähenda seda et ta midagi ei tee: ta kasutab seda aega, et elu üle järele mõtelda. Selle asemel, et elada lõputult minevikus või tulevikus, mõtiskleb tema selle üle, kes ta on. Ja tagasi tulles on ta täiesti uus inimene.

Ta elab selleks, et leida vahendeid, mille abil oma huviala ka teistele tutvustada. Väga sagedasti tegelevad selle isiksusetüübiga inimesed ekstreemsete spordialadega. Õnneks saab ta sellega aga paremini hakkama, kui teised. Talle meeldib samuti teistega suhelda, ta on kusjuures üsna võluv persoon.

Tema on see, kes leiab alati sobiva komplimendi, millega puudutada neid inimesi, kes leiavad, et nad riskeerivad liiga palju või on vastutustundetud.

Kui aga kriitika peaks teda tabama, siis võib sellel olla halb tagajärg. Mõned neist võivad taluda viisakalt välja öeldud kommentaare, sest nad võtavad seda, kui teist perspektiivi, mis neid aidata võiks. Kui aga kommentaarid peaks olema suuremad ja isiklikumad, siis võib ta sattuda üsna suurde raevu.

Nad on tundlikud teiste tunnete suhtes ja leiavad, et kõige tähtsam on leida harmoonia. Kui nad on kriitika osaliseks saanud, siis võib neil olla raskusi sellega, et mitte seda liiga isiklikult võtta. Kui ta viha aga lahtuma peaks, siis võib ta minna üle uuele tegevusele nii, nagu midagi poleks juhtunud.

Kõige keerulisem asi, millega ta hakkama peab saama, on oma tuleviku planeerimine. Leida konstruktiivseid ideid, millele rajada oma eesmärgid, polegi nii lihtne, kui paistab. Tema ei oska planeerida oma tulevikku ja valmistuda pensionipõlveks. 

Kui ta eesmärgid ja põhimõtted on head, siis võib ta olla väga helde ja suure südamega inimene. Ent võib ka juhtuda, et ta võib olla liiga enesekeskne ja manipuleerida teistega.



Iseloom

Ta hindab kõrgelt oma väärtushinnanguid ja veendumusi. Ta on perfektsionist ja kunstnik, kes on sageli liiga kriitiliselt enese vastu häälestatud. Ta otsib pidevalt elu mõtet ja võtab seda tõsiselt.

Suhted

Ta on rahulik ja reserveeritud, teda on raske tundma õppida. Ta usaldab oma asju ainult kõige lähedasematele inimestele. Ta on delikaatne ja teenindusvalmis teistega suheldes, ta tahab muuta teisi õnnelikumaks. Teiste juhtimine ja käsutamine teda ei huvita. Ta peab oma iseseisvust ja originaalsust - mida sageli egoismiks peetakse - kalliks. Tegelikult aga mõistab ta inimesi sügavuti ja aitab teisi rohkem läbi tegude, kui ilusate sõnade.

Tegevus

Ta on esteet, kes loob väga ilusaid teoseid tunnetega, mida maailm temas tekitab ja mis teda ennast puudutavad. Ta hindab looduse ilu ja loomi. Teda köidab vähe teoreetiline pool, ta õpib läbi tegude. Loogiline analüüs ei meeldi ega sobi talle, sest ta eirab asjade subjektiivset külge.

Ametid, mis talle sobivad: muusik, disainer, sotsiaalametid, lastega seotud ametid, lastearst, psühholoog, loomaarst, metsavaht.

Kuulsused, kellel on ISFP isiksusetüüp: Kevin Costner, Avril Lavigne, Michael Jackson, Britney Spears

Tagasi testi juurde

Kommentaare ei ole