{ads}

HIDE

Viimased

latest

ESFP

Bill Clinton   ESFP "Ma olen egoist, kannatamatu ja vähese enesekindlusega. Ma teen vigu, ma kaotan kontrolli ja mõnikord on minuga...

Bill Clinton

 
ESFP

"Ma olen egoist, kannatamatu ja vähese enesekindlusega. Ma teen vigu, ma kaotan kontrolli ja mõnikord on minuga raske. Kui sa aga minuga hakkama ei saa siis, kui ma end halvasti tunnen, siis ei vääri sa mind siis, kui ma end hästi tunnen." - Marilyn Monroe

Kui mõni inimene võib hakata niisama lihtsalt laulma ja tantsima - siis on see just ESFP isiksusega inimene. Tema laseb end hetkemeeleolust kaasa viia ja tahab, et ka teised tunneksid kõike samamoodi nagu tema. Mitte ükski teine isiksusetüüp pole nii helde jagades oma aega ja energiat teiste julgustamiseks ja mitte ükski teine isiksusetüüp ei tee seda nii stiilselt.


Ta on loodud lõbutsemiseks ja elu nautimiseks, talle meeldib olla rambivalguses - ta on veendunud, et me oleme kõik sündinud selleks, et olla tähed ja särada koos teiste kuulsustega. Kogu maailm on tema jaoks lava, mille peal esineda. Paljud kuulsused, kellel on see isiksusetüüp, on näitlejad! Samas aga meeldib neile samapalju lõbustada oma sõpru, organiseerida iga õhtu pidusid ja kuulata mõnda kaunist ja salapärast külalist ära. Ta on hea suhtleja ja seltskonnategelane, talle meeldib kõik, mis on lihtne ja tema jaoks pole mitte midagi meeldivamat, kui lihtsalt lõbutseda sõprade seltsis.

Kusjuures, ta ei ole ainult hea rääkija, tal on ka esteetiline külg hästi arenenud ja palju paremini teistest isiksusetüüpidest. Ta on tõeline moespetsialist, kelle kodu on hästi ja maitsekalt sisustatud ning kes pöörab palju rõhku oma välimusele. Ta teab, mis on ilus niipea, kui seda näeb ja ei karda muuta oma keskkonda nii, et see peegeldaks tema isiklikku stiili. Oma loomult on ta uudishimulik ja teda huvitavad uued stiilid ja disainid.

Isegi, kui sageli see nii ei paista, teab ta, et maailm ei tiirle ümber tema isiku: ta on hea vaatlemisoskusega ja ta tunnetab hästi teiste emotsioone. Selle isiksusetüübiga inimesed on tavaliselt esimesed, kes aitavad teisi mõne raske probleemi ajal praktiliste nõuannetega ja hoolitsusega. Kui aga probleem peaks püsima jääma, siis katsub ta vältida konflikti, selle asemel, et sellele vastu astuda. Muidu talle meeldib see, kui õhus on natuke draamat ja tuliseid kirgi aga mitte olla kriitika alused, mida draamad ja kired vallandada võivad.



Kõige suurem väljakutse, mis tal on, on see, et ta on nii hõivatud hetke naudingutega, et ta unustab sageli oma kohustused ja vastutused, mis selle väikese luksuse üldse talle võimaldavad. Talle ei meeldi olukorra tervikanalüüs, samad kohustused ja tema tegevuste tagajärgede statistika. Ta usaldab oma head õnne või juhust või siis palub lihtsalt sõpradelt abi. Tegelikult peaks ta aga sügavalt järele mõtlema ka pikemas perspektiivis, näiteks oma pensioniea peale või siis liigse suhkru tarbimise üle, sest alati pole seda teist inimest võtta, kes aitaks neil seda kõike valvata.

Ta tunneb asjade väärtust ja kvaliteeti - see on tegelikult üsna hea oskus. Ainult, et võttes arvesse seda asjaolu, kui halvasti ta oma elu organiseerib ja planeerib, siis võib ta selle tõttu elada üle keskmise ehk üle oma võimete. Temal on kalduvus hüpata juhustele selle asemel, et organiseerida oma elu pikemaajaliselt ja ta võib ühel hetkel märgata, et kuna ta ei olnud piisavalt tähelepanelik, siis ta ei saa teha enam kõike, mida ta sooviks. Mitte miski aga ei muuda teda kurvemaks, kui teadmine, et ta mingi olukorra tõttu ei saa elada elu, mida ta tahab ja minna sõpradega lõbutsema.

Tema on teretulnud igal pool, kus soovitakse naerda ja lõbutseda. Tema jaoks on kõik seiklused ja põnevused ainult oodatud. Ta võib veeta tunde lobisedes ja sageli kõigest ainult mitte sellest, millest ta rääkima pidi. Talle meeldib jagada nende emotsioone, kellega tal meeldib olla koos nii headel, kui halbadel aegadel. Ta on alati valmis hüppama uutesse seiklustesse, mida maailm talle pakkuda võib ja viies oma sõbrad ka kaasa.
Iseloom

Talle meeldib elu, ta on tundlik maailmas oleva ilu ja kõikide naudingute suhtes, mida elul talle pakkuda on. Ta tahab nautida oma elu iga hetke ja teha seda koos teistega. Ta elab hetkes ja talle meeldivad uued kogemused.

Ta on optimist, kes on avatud kõikidele väljakutsetele ja võimalustele. Ta usaldab oma oskusi ja võimeid.



Suhted

Ta on lahke ja tähelepanelik teiste suhtes. Talle meeldib olla tähelepanukeskmes ja panna teisi naerma. Ta on hea huumorimeelega. Ta ületab ennast selleks, et teisi lõbustada ja tema jaoks ongi tegelikult kogu maailmas kõik sõbrad.

Kui keegi teda aga solvama peaks, ei saa ta seda enam kunagi oma peast. Ent kõige rohkem on ta siiski see inimene, kes teiste vahele rahu teeb.

Tegevus

Ta on otsekohene inimene, kellele ei sobi ratsionaalsus ja igasugused teooriad. Talle ei meeldi range kord ja rutiin. Ta tahab olla koos teiste inimestega. Tal on lastega hea läbikäimine. Ta hindab samuti loodust ja loomi.

Kõige paremini sobib: INTJ, INFJ
Ãœldse ei sobi: INTP, ENTP
Vaidlused ja lahkhelid: ESFJ, ENFP

Sobivad ametid: näitleja, kaubandus, sotsiaaltöö, lastega töötamine, disainer, stilist, dekoraator, fotograaf.

Tagasi testi juurde

Kommentaare ei ole