{ads}

HIDE

Viimased

latest

ENTP

Tom Hanks   ENTP : leidur "Järgne juhusliku ja iseseisva mõtleja teele. Too oma ideed ka siis, kui karta oma vastuväiteid. Ãœtle sed...

Tom Hanks

 
ENTP : leidur

"Järgne juhusliku ja iseseisva mõtleja teele. Too oma ideed ka siis, kui karta oma vastuväiteid. Ütle seda, mida sa mõtled ja ära karda, et sind sildistatakse. Mis puutub küsimusi, mis tunduvad sulle olulised, siis kaitse oma positsiooni ja jää oma väidetele kindlaks iga hinna eest. " - Thomas J. Watson


Oma hinges on ta tuline advokaat, kes tunneb suurt rahulolu tehes pihuks ja põrmuks teiste uskumused ja väited ja kes jätab järelejäänud riismed tuulde lehvima, et kõik tema võitu näha võiksid. Ta ei tee seda selle pärast, et ta tahab suuremat võitu või et tal on mõni strateegilisem eesmärk, ta teeb seda selle pärast, et see on lõbus. Mitte kellelegi ei meeldi nii palju vaimne võitlusprotsess, kui temale, sest see võimaldab tal proovile panna tema kiiret ja ergast vaimu, tema suurt teadmistevara, mida ta on läbi elu kogunud ja samuti, tõestada, et tal on õigus.

Advokaadi mängimine aitab tal mitte ainult aimu saada teiste inimeste loogikast ja mõtlemisviisist, vaid ka paremini aru saada teiste antagonistlikest ideedest, sest just selle pärast ta vaidlebki.

Seda taktikat ei maksa segi ajada sooviga vastastikku teineteist paremini mõista. Tema tahab pidevalt teadmisi juurde saada ja milline on parem viis seda teha, kui rünnates ja kaitstes ideed kõikidest nurkadest ja kõikidest vaatevinklitest?

Maailma elanike seas on neid ainult 3% ja see on väga hea, sest see võimaldab tal teha originaalseid ideid ja siis tagasi astuda, et teised inimesed selle logistika ja analüüsiga edasi tegeleksid.


Ta ei vali oma sõnu ja ei hooli sellest, kui keegi peab teda tundetuks. Teised inimesed, kellel on sama tundlikkuselävi, saavad temaga hästi läbi, need aga, kes on madalama tundlikkusega ja kes ei talu konflikte, peavad teda tundetuks ja leiavad, et tema tõde pole just kõige meeldivam kuulata.

See aga tekitab temas pettumust, sest ta saab aru, et see, mida tema pidas lõbusaks mõttevahetuseks, oli teiste jaoks liigne piir ja selletõttu on paljud tema tutvused lõpu leidnud. Sest ta lihtsalt ei hooli teiste inimeste uskumustest ja ei pööra nende tunnetele tähelepanu.

Ta kohtleb inimesi nii nagu ta tahaks, et teda koheldaks ja ei kannata, kui keegi keerleb oma jutuga ilma, et ütleks tõtt, eriti juhul, kui ta mingit teenet tahab.

Teda hinnatakse tema ettenägelikkuse, tarkuse, enesekindluse, teadmiste ja huumorimeele pärast aga nende tugevate külgedega üksi on raske sõprussuhteid ja romantilisi suhteid luua.

Rohkem, kui teistel, on tal raskusi oma võimete ja oskuste tundma õppimisega. Tema intellektuaalne iseseisvus ja tema vaba nägemus on väärtuslikud siis, kui ta on võimul või vähemalt kuulda võetud mõne inimese poolt, kes on võimul aga selle etapini jõudmine võib nõuda teatud taset, milleni tal on raske jõuda.

Kui ta aga on mõne sellise ametiposti saanud endale, siis ei tohiks ta unustada, et kui ta tahab, et tema ideed teostuvad, siis on tal alati vaja teisi, et tükke kokku liimida. Kui ta on veetnud suurema osa oma ajast debatte võites selle asemel, et teisi juhatada, siis ühel hetkel jõuab ta arusaamiseni, et tal lihtsalt puuduvad vajalikud toetajad edu saavutamiseks.



Iseloom

Ta on inimene, kes tahab mõista seda maailma, mis tema ümber on ja elu, mida ta elab. Ta talletab kogu aeg infot nii piltide, kui kogemuste näol. Ta kasutab oma intuitsiooni ja vaistu selleks, et tegutseda ja tegutseb alati kiiresti ja täpselt.

Stressiperioodil on aga sageli pisiasjad süüdi selles, et ta end veelgi halvemini tunneb. Ta on muidu optimist, kellel on alati palju ideid, talle meeldivad kõiksugused väljakutsed ja ta katsub leida võimalikult loomingulisi lahendusi oma probleemidele.

Suhted

Ta on avatud meelega, otsekohene, talle meeldib teiste inimestega suhelda ja nendega mõtteid vahetada. Ta on entusiastlik oma olemuselt ja ta suudab kaasata ka teisi inimesi  oma projektide elluviimise juurde. Ta võib aga liiga ratsionaalsete otsuste vastuvõtmise juures unustada inimliku külje ja muutuda liiga rangeks, isegi vägivaldseks ja agressiivseks ning jääda lõpuks üksi. Tal on samas kõik head küljed selleks, et olla edukas advokaat.

Tegevus

Tänu oma oskusele maailma vaadata, tänu oma intuitsioonile, oma loogilisele mõtlemisele ja oskusele suhelda on tal olemas kõik omadused, et saavutada edu mitmes erinevas valdkonnas, kui see teda muidugi huvitama peaks. Rohkem motiveerib teda aga projekti enese kallal töötamine, kui selle konkreetne elluviimine - tal on kalduvus sageli jätta alustatu pooleli.

Ta tunneb end hästi seal, kus tema kätte usaldatakse juhtimine ja kus ta saab oma ideid ellu viia ning probleeme lahendada. Liiga üksluine keskkond ja initsiatiivipuudus ei sobi talle aga sugugi.

Ametid, mis talle sobivad: kõik õigusteadusega seotud ametipostid (advokaat, kohtunik, ettevõtte jurist), kommertskaader, kaubandusjuht, konsultant, ettevõtja, psühholoog, insener, näitleja, arvutiteadlane...

Kuulsused, kellel on ENTP isiksusetüüp: Mark Twain,  Tom Hanks, Céline Dion, Thomas Edison

Tagasi testi juurde

Kommentaare ei ole