{ads}

HIDE

Viimased

latest

INFP

Richard Gere   INFP Nad on tõelised idealistid, kes otsivad alati kõiges head, isegi kõige halvemate inimeste juures ja kõige hullemates...

Richard Gere

 
INFP

Nad on tõelised idealistid, kes otsivad alati kõiges head, isegi kõige halvemate inimeste juures ja kõige hullemates olukordades. Nad tahavad alati olukorda parandada. Isegi, kui nad paistavad pealtnäha inimestena, kes on rahulikud, reserveeritud ja isegi tagasihoidlikud - nende südames on tuleleek ja kirg, mille sära paistab kaugele. Maailma elanike seas on neid kõigest 4%. Oht, et neid ja nende tundeid valesti mõistetakse on aga väga suur. Kui nad leiavad aga enda kõrvale inimesi, kes neile sarnanevad ja kellega aega veeta, siis harmoonia, mida nad tunnevad, on inspiratsiooni- ja rõõmuallikaks.

Nad lasevad end juhtida pigem oma põhimõtetest, kui loogikast ja praktilisest meelest. Kui nad on otsusele jõudnud, kuidas edasi elada, siis toetuvad nad aususele, ilule, moraalinõuetele ja voorusele. Neid inspireerib kavatsuste puhtus, mitte tasu või karistus, mis sellega kaasneb. Sellise isiksusetüübiga inimesed on uhked selle omaduse üle ja õigusega, kõik inimesed ainult ei mõista nende motivatsioone, mis nende tunnete taga peidus on ja see võib neid viia eraldatuseni.





"Kõik, mis on kuld, ei sära. Kõik, kes ekslevad, ei ole kadunud. Vana, kes on tugev ei hävine. Sügavaid juuri külm ära ei võta. " - J.R.R. Tolkien

Me teame, kes me oleme aga me ei tea, kes me olla võiksime

Oma parimatel hetkedel võimaldavad just need omadused neil teistega sügavuti suhelda, rääkima läbi metafooride ja looma sümboleid, et jagada oma ideid. Selline suhtlemisstiil sobib hästi loomingulistele inimestele ja paljud selle isiksusetüübiga inimesed ongi luuletajad, kirjanikud ja näitlejad. Oluline on aga, et ta mõistaks iseennast ja seda, milline on tema koht selles maailmas.

Ta on hästi andekas võõrkeelte peale. 

Kuulake inimesi aga rääkige vähestega

Ta pöörab oma tähelepanu ainult vähestele inimestele ja teeb seda ainult siis, kui selleks vääriline põhjus tema huvi äratamiseks. Kuulates kõiki ära raiskaks ta oma energiat ja see võiks panna teda tundma meeleheidet. Ta võiks tunda valu maailma ja inimeste pärast, keda ta aidata ei saa. 

Kui ta ette ei vaata, võib ta kaduda oma headuse otsingutesse ja jätta hooletusse igapäevase elu vajadused ja kohustused. Ta kaotab sageli ennast oma sügavatesse mõtetesse. Rohkem, kui keegi teine, meeldib talle eneseanalüüs ja filosoofiline mõtlemine. Kui keegi teda ei valva, võib ta kaotada täiesti kontakti välismaailmaga ja tema sõbrad ja pere peavad palju vaeva nägema, et teda reaalsesse maailma tagasi tuua. 

Õnneks aga, nagu kevadlilledega, tulevad tema armastus, loomingulisus, headus ja idealism alati tagasi tuues kaasa suure tasu neile endile ja nende lähedastele. Võib-olla mitte läbi loogika ja materiaalsete asjade aga nägemusega maailmast, mis inspireerib kaastunnet, headust ja ilu igal pool, kuhu nad ka ei lähe.




Iseloom

Ta hindab kõrgelt oma väärtushinnanguid, mis saadavad teda läbi elu. Ta on osa neist inimestest, kes tahavad muuta maailma paremaks paigaks, ta oskab teisi inimesi ära kuulata ja on alati teenistusvalmis. Ta on valmis kulutama kogu oma elu õilsa eesmärgi nimel, mis talle kallis on ja mida ta tähtsaks peab, tal on oma ideaal ja ta tahab oma elule anda mõtet. Ta muutub perfektsionistiks alati, kui keegi peaks puudutama tema jaoks olulist veendumust - ta võib seejuures isegi unustada igapäevase elu pisiasjad ja pühenduda ainult oma eesmärgi täideviimisele või siis oma veendumuste kaitsmisele.

Suhted

Esimesel pilgul on ta pigem reserveeritud hoiakuga, ent tal on kõik head omadused, mille abil luua teiste inimestega tugevaid ja kauakestvaid suhteid. Ta oskab teisi ära kuulata, sest ta huvitub tõesti teistest inimestest, talle meeldib neid aidata. Ta oskab luua sõpru ja talle meeldib armastus.

Ta on väga emotsionaalne ja otsib sellepärast harmooniat ning kõikide heaolu. Sellepärast ei meeldi talle lahkhelid ja vaidlused, ta teeb kõik, et nurki siluda. Ent ta on valmis ka vastu hakkama ja võib vihastada, kui keegi peaks tema väärtushinnanguid kõigutama.

Tegevus

Läbi oma professionaalse elu otsib ta alati oma elule mõtet ja ideaali. Ta tahab olla teistele kasulik ja teha midagi selle maailma heaks. Ta oskab teisi ära kuulata, ta on tundlik. Ta väljendab end sageli kirjalikult, kusjuures paljud kirjanikud on just INFP isiksusetüübiga.

Ametid, mis talle sobivad: sotsiaaltöö, psühholoogia, kirjanik, ajakirjanik, usklik, humanitaaralad, vahendaja, tõlkija...

Kommentaare ei ole