{ads}

HIDE

Viimased

latest

ENTJ

  Margaret Thatcher ENTJ : ettevõtja "Sinu aeg on piiratud, seega ära raiska seda, et elada kellegi teise elu. Ära lase end lõksu t...

 
Margaret Thatcher

ENTJ : ettevõtja

"Sinu aeg on piiratud, seega ära raiska seda, et elada kellegi teise elu. Ära lase end lõksu tõmmata teiste püstitatud dogmadega, vastasel korral pead sa elama teiste mõtete tulemusena. Ära lase teiste arvamuse lärmil lämmatada oma sisemist häält. Ja mis peaasi, ole piisavalt julge, et järgida oma südant ja oma intuitsiooni. Ühel teatud moel, nad teavad juba, kelleks sa tahad tõesti saada. Kõik muu on teisejärguline. " - Steve Jobs

Nad on sündinud juhid. Inimesed, kellel on see isiksusetüüp, kehastavad enesekindlust ja karismat, neis on autoritaarsust teatud määral, mis tõmbab nende ligi kõiki neid inimesi, kellel on samad eesmärgid. Neid iseloomustab kõigutamatu ratsionalismitase. Nad kasutavad oma dünaamilisust, otsusekindlust ja elavat vaimu selleks, et viia täide endale seatud eesmärke ükskõik mis hinnaga. Neid on kõigest 3% maailma elanike seast ja see on võib-olla hea, sest vastasel korral võiksid nad enda alla tallata nõrgemate isiksustega ja tundlikemaid inimesi, kes moodustavad suurema osa kogu ülejäänud maailmast.


Ent tänada tuleb just ENTJ isiksusetüübiga inimesi, kes on loonud enamike ettevõtetest ja asutustest, mis meie jaoks on saanud niivõrd igapäevasteks asjadeks.

Õnn on peidus ettevõtmiste rõõmudes

See, mida nad tõesti armastavad, on väljakutsed. Vahet pole, kas väikesed või suured väljakutsed, nad usuvad kaljukindlalt, et kui neile anda piisavalt aega ja vahendeid, siis võivad nad kõike teha. Selle hea omaduse tõttu on nad briljantsed ettevõtjad igal alal, mida nad ette ka ei võta. Nende strateegiline mõtlemisoskus ja võime keskenduda pikemaajaliselt mõnele eesmärgile, samal ajal etapp-etapilt ja otsusekindlalt oma plaane ellu viies, muudab neid võimsateks ettevõtjateks. Ta viib alati kõik oma kavatsused täide lihtsalt oma tahtejõuga, samal ajal, kui teised annaksid alla ja asuksid uue asja kallale. Ta ei piirne ainult ise töötamisega, ta viib teised ka enda tegemistega kaasa ja saavutab suurepäraseid tulemusi.

Mis puutub läbirääkimistesse, siis tema näol on tegemist kardetava vastasega. Puutub siis asi uue auto ostmisesse, tööruumidesse või mõnda teise küsimusse - ta on domineeriv, paindumatu ja halastamatu. Ja see pole selle pärast, et tal pole südant või et ta on liiga järsk, talle lihtsalt meeldivad väljakutsed, peened mänguviisid, jagamine ja muidugi võit.

Kui on inimesi, keda ta hindab, siis need on need, kes on võimelised ise end hindama intellektuaalsel plaanil, tegutseda täpselt ja kindlalt - ühesõnaga, inimesed nagu tema ise. Nad tunnevad hästi teiste andekuse ära ja see tuleb neile kasuks meeskonna loomise juures ( sest ükskõik, kui briljantne inimene ka ei ole, üksi ei jõua ta kaugele ) ning samuti takistab muutuda liiga ülbeks või kaastundlikuks. Ent tal on ka kalduvus teiste vigu üle loendada tundetusega, mis on ainult temale omale. Sellistel kordadel tõmbab ta endale probleeme ligi.



Emotsioonide väljendamine ei ole tema tugevam külg, seda aga, milline lõhe on tema ja ta tunnete vahel, tunnevad eriti hästi tema lähedal olevad inimesed. Tal on kalduvus lihtsalt riivata nende inimeste tundlikkust, keda ta ei pea kompetentseteks, kes on laisad või muidusööjad - seda just professionaalsel pinnal.

Tema jaoks on oma tunnete näitamine nõrkuse ilminguks. Ta ei tohiks aga unustada, et neil on vaja toimivat meeskonda, mitte ainult selleks, et oma eesmärke ellu viia vaid ka selleks, et teha korralikku koostööd ja olla hinnatud.

Ta on tõeline elektripatarei, kes hoolitseb oma imidzi eest ja paista suuremana, kui ta seda on. Ta ei tohiks aga unustada, et tema positsioon ei tule ainult tema enda tegudest vaid ka tema meeskonna tegudest, kes teda toetavad ja et oluline on ka tunnustada nende koostööd, tuge, andekust ja vajadusi, eriti emotsionaalsel pinnal ning neid toetades.

Iseloom

Oma hinges on ta juht. Ta näeb igal pool võimalusi ja väljakutseid, mida vastu võtta. Ta tahab olla esimene ja korda saata midagi suurt. Ta võtab otsuseid vastu ruttu ja registreerib päeva jooksul kogunenud infot oma peas kiiresti. Tema eest ei jää miski varjule. Ta on inimene, keda ei unustata, ta on sellise isiksusega, kes äratab teistes aukartust ja kes jätab endast jälje.

Suhted

Talle meeldib inimestega suhtlemine, talle meeldib argumenteerida ja väidelda. Tal puudub aga kannatlikkus ja oskus näha teiste tundeid. Ta võib muidugi tunda samuti  tugevaid tundeid aga ei näita neid teistele, sest oma tunnete näitamist peab ta nõrkuseks.

Ta võib mõnikord liiga kiiresti hukka mõista, sest tal pole kalduvus otsuste langetamise peale aega raisata. Ta peaks õppima austama rohkem teiste arvamusi, sealhulgas ka oma lähedaste ja töökaaslaste. Ta väärtustab aga oma suhet elukaaslasega ja osaleb palju laste kasvatamise juures.

Tegevus

Tal on olemas kõik tugevad küljed, et teisi juhtida, ta on oma hingelt ettevõtja. Ta ei talu, kui vigasid korratakse ja tal puudub kannatlikkus ebakompetentsete töökaaslastega. Ta pöörab väga suurt rõhku oma kohustustele ja oskab väga hästi luua strateegilisi plaane. Ta hindab kõrgelt elegantset ja hästi sistustatud keskkonda.

Sobivad ametid: ettevõtte juht või direktor, kohtunik või advokaat, ülikooli professor või president jne. 

Kuulsad inimesed, kes on ENTJ isiksusetüübiga: Steve Jobs, Harrison Ford, Margaret Thatcher, Jim Carrey, Franklin D. Roosevelt, Whoopi Goldberg

Tagasi testi juurde

Kommentaare ei ole