{ads}

HIDE

Viimased

latest

INTJ

  INTJ : organisaator Ãœksi on igav ja tipus ollakse üksi. Kuna ta on üks harvaesinevatest isiksusetüüpidest, varustatud suurte strateegi...


 
INTJ : organisaator

Üksi on igav ja tipus ollakse üksi. Kuna ta on üks harvaesinevatest isiksusetüüpidest, varustatud suurte strateegiliste võimetega, siis tipus olemise rõõme ja muresid ta tunneb hästi. Neid on maailma elanike seas kõigest 2%. Selle isiksusetüübiga naisi tuleb ette veelgi vähem, neid on ainult 0,8% kogu elanikkonna seas. Nende jaoks on sageli raske leida teisi inimesi sama tundlikkuse tasemega ja kes on suutelised järgnema tema paindumatule intellektualismile ning tema malemängija manöövritele. Selle isiksusetüübiga inimesed on suure kujutlusvõimega, kategoorilised, ambitsioonikad ja samal ajal salapärased, neil on suur huvi kõige vastu aga nad ei taha raisata oma energiat.

Ta januneb teadmiste järele ja seda juba varasest east saadik. Teda peetakse sageli kontorirotiks või lugemishulluks. Isegi, kui see võib tunduda solvavana, siis tema võtab seda uhkusena, sest raamatutest saab ta nii palju teadmisi. Talle meeldib jagada oma teadmisi ja tarkusi, ta on enesekindel ja ei karda üheski teemas sõna võtta.



Vastupidiselt teistele inimestele, on ta võimeline elama suurte paradoksaalsustega. Näiteks on ta veendunud idealist. Ta on samaaegselt kõige süütum ja kõige küünilisem idealist, kes üldse olemas olla võib. Ja see ongi tema vastuolu. Ent just selle pärast, et ta on harjunud mõtlema seda, et pingutuste, tarkuse ja teistega arvestamise puhul on võimalik kõike saavutada ja samal ajal on veendunud, et inimesed on kõik laisad, lühinägelikud ja liiga ahned selleks, et saada häid tulemusi. Hoolimata sellest ei ole eriti tõenäoline, et sellise küünilise maailmanägemusega reaalsusest takistaks tal saada soovitud tulemusi.

Ta on kehastunud enesekindlus ise, kelle ümber on natuke salapära. Tema targad tähelepanekud, originaalsed ideed ja suurepärane loogika võimaldavad tal oma tahtmist maksma panna tänu oma tahtejõule. Mõnikord võib jääda mulje nagu pakuks talle lõbu olemasolevaid ideid ja süsteeme maha lammutada ja siis uuesti üles ehitada. Ta teeb seda täiuslikult, kasutades perfektsionismi ja isegi natuke moraali, et oma tööd korralikult teha. Need, kes pole piisavalt andekad, et olla temaga samal tasemel või veelgi hullem, kes ei saa tema loogikast aru, kaotavad silmapilkselt tema austuse ja seda igaveseks.

Sest tal on omad reeglid, piirid ja traditsioonid.

Nad on suurepärased inimesed ja usaldavad pimesi seda, mida nad on vaevaks võtnud tundma õppida. Mis puutub ühiskonda, siis sinna ta ei taha nii väga kuuluda. Vagad valed ja tühi loba on asjad, mida tal on niigi raske taluda, sest ta igatseb tõde ja asjade sügavust. Ta peab enamikku ühiskonnas valitsevatest seadustest ja reeglitest rumalateks ja mõtetuteks. Tegelikult oleks hea, kui ta jääks sinna, kus ta end hästi tunneb (kaugele rambivalgusest), sinna, kus inimesed mõtlevad nagu tema.

Tal on kalduvus elada nii nagu elu oleks malemäng, kus nuppe tuleb edasi liigutada eelnevalt järgi kaalutletult ja läbimõeldult, intelligentselt ja uusi strateegiaid kasutusele võetult.



Iseloom

Ta tahab maailma mõista ja analüüsida. Ta on varustatud suure intellektuaalse teadmistejanuga, ta seostab ideed ja info ning ehitab selle põhjal üles tegevuskava. Sest, kuna tal on nii palju põnevaid ja huvitavaid ideid, siis on tal ka soov neid praktikasse panna. Vastupidiselt aga INTP isiksusetüübile, kes eelistab jääda teoreetilisse ja abstraktsesse maailma, tema tahab konktreetset tulemust saada ja järele proovida.

Ta on väga ettenägelik ja hästi organiseeritud ning otsib enne kõike efektiivsust. Ta vaatab tuleviku poole ja jätab sageli hooletusse käesoleva hetke pisiasjad.

Suhted 

Nagu kõik introvertsed inimesed, elab ta kõigepealt omaenda maailmas. Lihtsalt niisama ei huvita teda väga palju teiste inimeste tunded ja mõtted - loomulikult, kui need just ei too midagi huvitavat kaasa sellesse, mis teda hetkel huvitab.

Hoolimata sellest on tal palju häid omadusi, mis sobivad juhtivatele inimestele: ta ei taha samas ka kogu võimu enda kätte haarata aga võib seda vajadusel teha, kui näeb, et teda vajatakse. Sellisel puhul tegutseb ta väga efektiivselt ja seda tänu oma oskusele analüüsida olukordi strateegiliselt. Ja ta saavutab seda kindlamini edu, et suudab oma ettenägelikkust ka teistele selgeks teha.

Tegevus

Ta on pigem ambitsioonikas inimene, kellele meeldib intellektuaalne ja analüüsiv töö. Ta on varustatud samaaegselt ratsionaalsuse ja intuitsiooniga, temas on natukene teadlast. Sellest hoolimata huvitab teda inimestega suhtlemise asemel rohkem süsteemi ja kõiksuse analüüsimine.

Ametid, mis talle sobivad: teadustöö või insener, õpetaja, kirjanduskriitik, graafiline disainer, perearst, hambaarst, finantsanalüütik, kaitseväe juhataja, advokaat või kohtunik, arvutiteadlane... 

Tagasi testi juurde




Kommentaare ei ole