{ads}

HIDE

Viimased

latest

Milliseid suhteprobleeme tuleb tänapäeval kõige rohkem ette?

Kunagi pole olnud kerge leida seda õiget inimest. Veelgi raskem on see aga tänapäeval, sest lisaks ülemaailmsetele probleemidele tunn...

Kunagi pole olnud kerge leida seda õiget inimest. Veelgi raskem on see aga tänapäeval, sest lisaks ülemaailmsetele probleemidele tunnevad tänased täiskasvanud teistsuguseid muresid. Me elame interneti ja sotsiaalvõrkude ajastul ja tegelikult pole see üldse nii tore, kui tundub, sest suur valikuvõimalus ja veelgi suurem eneseanalüüs muudavad asju ainult keerulisemaks.

Millised on aga probleemid, mida tänapäeva suhetes kõige rohkem ette tuleb?


1. Liigne koosveedetud aeg

Liigne koosveedetud aeg ei ole sama asi, kui muuta teine inimene oma maailma nabaks ja unustada kõik muu. Ainult, et paljud inimesed ei võta seda arvesse ja saadavad pidevalt lakkamata teisele sõnumeid kartusest üksi jääda ja see asi mõjub igale suhtele halvasti.

2. Saata sõnumeid ja otsida tähendust

On asju, mis kunagi ei muutu: me üritame kõike tõlgendada ise läbi kehakeele, hääletooni ja mitteverbaalse suhtluse. Aga tänu nutitelefonidele veedavad inimesed meeletult palju aega selleks, et tõlgendada vestluskaaslase kavatsusi läbi lihtsa smaili või ühesilbilise sõna.

Kui on vaja rääkida tõsistest asjadest, siis tekstisõnumid ainult muudavad asju keerulisemaks ja tekitavad teie vahel veel rohkem arusaamatust, sest me lihtsalt ei oska neid tõlgendada.
 
 
 
 


3. Hirm mitte leida seda õiget kaaslast

Tutvusmisnurgad ja igasugused äpid muudavad asju keerulisemaks, sest meil tekib mulje nagu oleks asi vaid valikuküsimus. See tekitab kahtlust ainult küsimuses, kas praegune kaaslane on ikka see õige (või ainult natuke õige) ja me hakkame mõtlema, kas me ikka tegime hea valiku. Ja võib-olla tekib meil isu vaadata veel ümber, kas mõni teine on ehk parem. Ehkki psühholoogide arust peaks hoopis proovima ise olla selline partner nagu sulle meeldiks, et teine seda oleks.

4. Lasta lähedastel sekkuda eraellu

Kui me kardame ise otsuseid vastu võtta, siis küsime me teistelt nõu. Ja need teised võtavad seejärel osa sinu pereelust ja sellega seonduvatest asjadest ning võidavad sellega endale autoritaarsust.

Tähtis on teadvustada, et sinu vanemad ega sinu sõbrad ei saa tunda sinu elukaaslast nii hästi, kui sina ise. Seega jäta oma lähedased teie asjadest välja ja katsu ise lahendus leida.

5. Pildid sotsiaalmeedias

Sotsiaalvõrkude kasutajad liialdavad tihti oma postitustega ja tahavad muidugi näidata enda elu kõige ilusama külje pealt. Aga isegi see puudutab meid lõpuks mingil määral, sest me hakkame mõtlema, et elu peabki olema selline ilus ja roosiline ja et meie elu pole lõpuks midagi väärt. Me vaatame kümneid ja sadu pilte ilusatest erinevatest paaridest ja nende idüllilisest elust nii, et see lõpuks tapab meie intiimsuse ja muudab ettekujutlust armastusest.

Selle asemel, et teisi kadestada, on parem meenutada, et kõik suhted on omamoodi erilised. Ja keegi ei tea, millised probleemid on neil paaridel koduseinte vahel.

6. Manipuleerimine

Enamik inimesi kardab armastuses haiget saada. Selle asemel, et oma tõelisi tundeid näidata, mõtlevad inimesed, kuidas seda tekstisõnumit peaks sõnastama nii, et teine inimene ei arvaks, et me liiga palju tema pärast muretseme ehkki tegelikult see nii just ongi. Sest me hoolime temast. Aga ei taha, et ta seda teaks.

Lõpuks aga ei julgusta see teda sugugi ja muudab ainult asju keerulisemaks. Võib-olla oleks parem rääkida parem oma tõelistest tunnetest?
 
 
 
 


7. Armukadedus sotsiaalvõrkude pärast

Tänapäeval on nii palju erinevaid võimalusi, mis võimaldavad ühel inimesel teist petta ja sellepärast tekib umbusaldus tasapisi - üks väike laik, mille su kaaslane kellegi foto alla paneb, võib sinus äratada armukadeduse. Sest tegemist võib olla ju potentsiaalse rivaaliga.

8. Eksidest rääkimine

Mitte keegi ei taha kuulata ikka ja jälle, et teda võrreldaks mõne eksiga ja ometi, võtavad just eksid meie elus liiga palju ruumi.

9. Valed ettekujutlused armastusest

Sotsiaalvõrkudel on suur osa vastutusest sellepärast, et inimestel on tekkinud vale arusaam armastusest ja iseendast. Meil on koguaeg tunne, et elama peabki just nii nagu me seda piltide pealt näeme.

10. Pidev adrenaliini vajadus

Filmid on meile ju õpetanud, et armastus ongi algusest lõpuni ilus, sädelev ja kirglik. Tegelikult on selline eufooria normaalne ainult suhte alguses, mille järel emotsioonid ja tunded rahunevad pisitasa ja see on täiesti normaalne. Hoolimata sellest usuvad paljud tänapäeva paarid, et kui esimene kirg läbi saab, on armastusel ka lõpp peal.

Kommentaare ei ole