{ads}

HIDE

Viimased

latest

4 asja, mis su suhet rikuvad.

D r. John M. Gottman on psühholoogiaprofessor, kes tegeleb suhteprobleemidega. Oma uurimistööde jooksul on ta avastanud neli peamist põhjust...

Dr. John M. Gottman on psühholoogiaprofessor, kes tegeleb suhteprobleemidega. Oma uurimistööde jooksul on ta avastanud neli peamist põhjust, mis võivad suhte lõplikult hävitada.

Kriitika

 Kellele meeldib kriitika? Olgem ausad, mitte kellelegi. Kui sa pidevalt oma kaaslast kritiseerid ja tema kallal närid kaob tal isu sinu kõrvale jääda.

Kriitika on üks moodustest, millega sa oma kaaslast alandad, see tekitab temas tunde nagu ei armasta ega austa sa teda.

Pidev eneseõigustus.

Sellist käitumist iseloomustab pidev kaeblemine oma olukorra üle. Selline käitumine on lapsik. Parem on sellest loobuda, sest see ei vii mitte kuskile.

Põlgus.

Põlgus on üks ohtlikematest suhteprobleemidest. Selline hoiak tekib, kui üks kaaslastest teist selgelt põlgab, alavääristab või tunneb end üleolevana. Otse loomulikult pole siin tegemist normaalse suhtega, mis korralikult toimida võib.

Tee nii, et su kaaslane end tunneks hästi, mitte halvasti. Põlgus väljendub pidevates solvangutes, halvas tujus ja pilkamistes.

Vältimine.

Ebaselgete vastuste andmine tekitab suhtes suure probleemi. See väljendub vaikimises ja teema vahetamises. Selle asemel, et probleeme vältida, neist mitte rääkides peaks õppima paremini omavahel suhtlema. Ole aus oma kaaslase vastu ja õpi teda kuulama.

Ära võta kohe isiklikult, kui su kaaslane sulle oma muredest räägib. Keskendu probleemi lahendamisele, mitte selle tekitamisele.

Väldi kriitikat. Mitte keegi pole täiuslik.

Kommentaare ei ole