{ads}

HIDE

Viimased

latest

9. nädal

Nädal 9. Praegu veel näevad nii poiss- kui tüdrukbeebid sarnased välja. Suguelundite hakkavad siiski pea moodustuma ning see, kum...

Nädal 9.


Praegu veel näevad nii poiss- kui tüdrukbeebid sarnased välja. Suguelundite hakkavad siiski pea moodustuma ning see, kummast soost ta on, sai määratud juba viljastumisel.
Beebi pea on ebaproportsionaalselt suur ning surutud vastu rinda, selg sirutub.
Sõrmed ja pöial ning varbad on juba selgelt eristatavad.
Tekivad esimesed lümfisõlmede ning kopsudes bronhhide alged.
Lapse silmi katavad peaaegu täielikult silmalaud.
Lapsel areneb vahelihas, mille kaudu teeb vastsündinu oma esimesi hingamisliigutusi.


Ema: Sinu rasedus ei paista veel hetkel välja ning praegu veel saad seda sõprade ja kolleegide uudishimu eest peita. Siiski, võid hakata mõtlema oma esimesele rasedale mõeldud rõivaesemele – spetsiaalsetele rinnahoidjatele. Rasedatele mõeldud rinnahoidjaid müüvad hästivarustatud pesu- ja beebipoed ning need on hea toestusega. Vahetage oma rinnahoidjad suuremate vastu iga kord, kui tunnete, et need ei toesta rindu piisavalt või on hakanud kuskilt pitstama. Võimalik, et teie rinnad suurenevad hoogsalt ja muutuvad niivõrd raskeks, et vajate ka eraldi magamisrinnahoidjaid.
Rinnanibude umber võivad ilmuda valged täpikesed – need on rasunäärmed, mis hoolitsevad rinnanibude niisutamise eest enne imetamist.
Teil esineb suure tõenäosusega ninakinnisust, tekkida võivad ka ninaverejooksud ja igemete veritsemine. See kõik tuleneb asjaolust, et raseduse ajal muutuvad teie limaskestad paksemaks.


Raseduskalendri esilehele


 17.nädal 
 25.nädal 
 31.nädal 
 32.nädal 
 33.nädal 
 34.nädal 
 36.nädal 
 37.nädal 
 38.nädal 


Kommentaare ei ole