{ads}

HIDE

Viimased

latest

28. nädal

Nädal 28  Lapse silmade iirised hakkavad tootma vajalikku pigmenti. Sündides on enamik heledanahalisi lapsi siniste silmadega nin...

Nädal 28

 Lapse silmade iirised hakkavad tootma vajalikku pigmenti. Sündides on enamik heledanahalisi lapsi siniste silmadega ning tumedanahalised lapsed tumehallide või pruunide silmadega. Igal juhul pole see värv määrav – lõplik silmavärv moodustub alles mõni kuu pärast lapse sündi. Lapse silmad on avatud ja ta saab neid pilgutada.
Teie laps kaalub umbes ühe kilogrammi jagu ning on 25 sentimeetrit pikk (või lühike, kui sedaviisi väljenduda soovite).
Teie järgmisel visiidil võib arst jutuks teha, kas laps on pea- või tuharseisus. Praegu on teie beebil siiski veel kaks kuud aega, et keerata end sündimiseks sobivasse asendisse.
Tütarlaste häbememokad on veel väikesed ega kata kliitorit. Häbememokkade liikumine rohkem teineteise vastu toimub alles raseduse viimastel nädalatel.

Ema: Emakas on kasvanud ja ulatub rinnaku alumise osani. Võite tunda, kuidas selle kasvamine sunnib roideid eemale tõmbuma.
Kuna kasvaval lootel on rohkem ruumi vaja, siis lootevee hulk väheneb.
Teil võib esineda peapööritust. Peapööritust võib põhjustada kasvav emakas, mis surub suurtele veresoontele, kuid ka madal vererõhk või madal veresuhkur võivad olla selle tekitajateks.

Raseduskalendri esilehele

 
 17.nädal 
 25.nädal 
 31.nädal 
 32.nädal 
 33.nädal 
 34.nädal 
 36.nädal 
 37.nädal 
 38.nädal 

Kommentaare ei ole